Javna prezentacija i potpisivanje partnerskih sporazuma u projektu “Klis u centru – Partnerstvo za aktivnu zajednicu”

U sklopu projekta, život zajednice u općini Klis bit će obogaćen osnivanjem Društvenog centra Klis, koji će biti smješten u prostorijama Doma kulture Jozo Buliga


s početkom u 12.30h održana je javna prezentacija projekta „Klis u centru – Partnerstvo za aktivnu zajednicu“ koji je počeo s provedbom u studenom 2020, a trajat će 24 mjeseca.


Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.596.826,70 kn (85% iz Europskog socijalnog fonda, 15% iz državnog proračuna). Nositelj projekta je Dobrovoljno vatrogasno društvo Klis, a partneri Općina Klis, Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu i Udruga “MI” – Split.

Predstavnici partnera i nositelja, Jakov Vetma (DVD Klis), Marko Galić (Općina Klis), Lea Smodlaka (Narodna knjižnica i čitaonica) te Nives Ivelja (Udruga „MI“ – Split) potpisali su partnerske sporazume koji definiraju aktivnosti i zaduženja svakog pojedinog partnera.

U sklopu projekta, život zajednice u općini Klis bit će obogaćen osnivanjem Društvenog centra Klis, koji će biti smješten u prostorijama Doma kulture Jozo Buliga, a aktivnosti organizirane u Društvenom centru pozitivno će utjecati na oživljavanje društvenog života zajednice.

Zajedničkom suradnjom i javno-civilnim partnerstvom razvit će se 5 programa Društvenog centra:

  1. Korisna znanja za održivi razvoj
  2. Knjižnica po mjeri čovjeka
  3. Aktivni u zajednici kroz volontiranje
  4. Razvoj znanja i vještina
  5. Mirovina nije mirovanje

Kroz navedene programe organizirat će se cijeli niz aktivnosti namijenjen lokalnom stanovništvu svih dobnih skupina – od pomoći u učenju i zanimljivih književnih događanja preko rekreativne gimnastike i druženja za umirovljenike, do različitih volonterskih edukacija i akcija u zajednici.Cilj projekta, osim razvijanja navedenih programa je i podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva s područja općine Klis te prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje projektnih aktivnosti.

Trenutno su u provedbi edukacije za organizacije civilnog društva u svrhu podizanja kapaciteta zaposlenika i volontera za osmišljavanje i provođenje aktivnosti pozitivnih promjena u zajednici.Osim navedenog, u provedbi su i aktivnosti manjih građevinskih zahvata u Domu kulture „Jozo Buliga“ u Klisu, kako bi Dom bio spreman za provedbu svih osmišljanih aktivnosti.

Sve projektne aktivnosti možete pratiti ovdje.

Za sve dodatne informacije, obratite se voditeljici projekta Tanji Tešiji putem e-maila na tanja@udruga-mi.hr i putem mobitela na 095/3291370.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime