Javio se i Severinin menadžer: Zbog ovog će skandala Hrvatska snositi sankcije pred UN-om!

Nakon što je danas Općinski sud u Zagrebu poslao priopćenje u vezi Severininog slučaja, javio se i njen menadžer Tomislav Petrović.

Nakon što je Općinski sud u Zagrebu poslao priopćenje u vezi medijske eksponiranosti slučaja Severine Kojić i Milana Popovića, te njihova zajedničkog skrbništva nad djetetom, u kojem su naveli kako Severina vrši pritisak na rad suda, javio se i Severinin menadžer Tomislav Petrović.


Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nije istina da je Općinski građanski sud u Zagrebu donio privremenu mjeru kojom je odlučeno da dijete jednako vremena provodi sa ocem i s majkom, kako je to navedeno u njihovom priopćenju.

Istina je da otac provodi sa djetetom preko 200 dana godišnje za koje vrijeme ga majka s kojom je dijete sretno živjelo pet godina, ne smije viđati i može ga nazvati samo jednom dnevno i to u 20 sati.

Gospodo, pročitajte mjeru koja je donesena i ne obmanjujte javnost!
To je skandal radi kojega će Republika Hrvatska snositi sankcije pred Odborom UN-a za prava djeteta.

Nije istina da se medijski prostor iskoristio kako bi se obezvrijedio i omalovažavao rad sutkinje Verice Nikić.


Medijski prostor se iskoristio kako bi se javnost upoznala sa odlukom sutkinje Verice Nikić koja je već u jednom predmetu Severininom sinu zabranila da ide u vrtić, a na zahtjev oca, zbog čega je dijete bilo odvojeno od svojih vršnjaka pet mjeseci. Tu odluku je preinačio Županijski sud.
Pošto je ova privremena mjera donesena ponovo na zahtjev oca, za zaključiti je da se ovdje u najmanju ruku radi o pristranosti i nezakonitom postupanju sutkinje Verice Nikić i da za tako nešto postoji opravdan interes javnosti.

Nadalje, sutkinja Verica Nikić je svojom odlukom omalovažila sudačku dužnost, a o besprijekornosti rada sutkinje dovoljno govori činjenica i da je majku bez ikakvog razloga istjerala iz sudnice i više puta degradirala u sudnici na najprizemniji način nedostojan sudačkog poziva.
Osim toga, Sutkinji Nikić vještaci su jasno dali mišljenje da dijete ostane živjeti s majkom, a zašto je odluka suprotna mišljenju vještaka, najbolji odgovor dati će drugostupanjski sud u odluci po žalbi.Vezano na tzv. ‘Hajku u medijima’ kako se navodi u priopćenju, Općinski građanski sud u Zagrebu je davno bio upoznat sa činjenicom da djetetov otac u javnost iznosi obiteljske prilike i pri tome nije reagirao, pa mi nije jasno kako ih to tek sada smeta?

Severina se prvi puta oglasila po tom slučaju u medijima prije 10 dana i to tek nakon što je jedan srpski tabloid sklon Popoviću objavio detalje privremene mjere s namjerom diskreditiranja Severine i time pokušajem utjecaja na postupak.

Županijski sud je do sada već preinačio dvije presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu vezane na Severinu i njeno dijete, u djetetovu korist, s jasnim obrazloženjem: ‘Odluke Općinskog građanskog suda u Zagrebu nisu bile u interesu djeteta.’
Te presude je donio Općinski građanski sud u Zagrebu pa ovo njihovo priopćenje zapravo tumačim kao pritisak Općinskog građanskog suda u Zagrebu na Županijski sud.

Obzirom da privremena mjera na tako skandalozan način narušava prava djeteta i majke, insinuacije o utjecaju na drugostupanjski sud od strane majke su u najmanju ruku neprimjerene.

I za kraj, kod Severine nikada nije bilo upitno da dijete treba i tatu i mamu. Upravo zato Severina je i zvala oca da dolazi viđati sina u duljem periodu njegovog života kada on to nije htio.

Nakon ovakvog napada na stranku u postupku, Općinski građanski sud u Zagrebu ne može objektivno suditi niti u jednom predmetu o odnosima roditelja i djeteta, pa je dužan na temelju članka 67. i 68. Zakona o parničnom postupku, obratiti se Vrhovnom sudu Republike Hrvatske da odredi da u predmetima između M.P. i S.K. postupa drugi sud radi važnih razloga“, stoji u priopćenju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0