Janica Kostelić: “Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini”

Najveća hrvatska sportašica je doputovala na Brač kako bi u nedjelju prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Opena

Pripadnici Torcide u Supetru su uvredama dočekali Janicu Kostelić, legendarnu hrvatsku skijašicu i aktualnu državnu tajnicu za sport.


Najveća hrvatska sportašica je doputovala na Brač kako bi u nedjelju prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, međutim nakon incidenta je napustila Brač i uputila se prema Zagrebu. Šestero je uhićenih zbog ovog incidenta, a nije isključeno da će ih biti još, prenosi Index.

Navijači Hajduka su uvredama dočekali Janicu koju su optužili da je sklopila pakt s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i što se ne provodi Zakon o sportu.

– Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini – kazala je Janica Kostelić.

Iz PU Splitsko-dalmatinske stiglo je priopćenje da je danas oko 18 sati, na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar, više osoba je narušavalo javni red i mir, na štetu 35-godišnjakinje, koja je navedeni događaj prijavila policiji. Provodi se kriminalističko istraživanje nad pet osoba, koje su privedene u službene prostorije i koje se dovode u svezu s događajem.

Vlada osudila vrijeđanje

Vlada Republike Hrvatske osudila je sramotne uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić od skupine navijača.


Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu. Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti” stoji u priopćenje Vlade Republike Hrvatske.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0