JADRANSKI “CAR” Iako jugo ima udare preko 100 km/h, ovaj 51-godišnji trajekt nije zakasnio ni minutu!

"Dok jedni uopće ne plove zbog loših vremenskih prilika, drugi uopće ne kasne nego stižu na vrijeme s najudaljenijih odredišta"


Dok se veći dio zemlje bori s ledom i snijegom, Dalmacija nema tih problema. No zato su jug zemlje pogodile sasvim drugačije meteorološke nedaće. Prije svega, stigle su ekstremne oborine koje osobito na splitskom području izazivaju bujične poplave.


Protekle noći u Dalmaciji je puhalo jako i vrlo jako jugo s olujnim udarima, a na planinskim vrhovima i orkanskim udarima. Udar juga od 121 km/h izmjeren je na biokovskom vrhu Sveti Jure. Udari do 102 km/h izmjereni su na Lastovu, a do 101 u Splitu (Marjan, DHMZ).

Iako je vjetar tijekom dana u stalnom slabljenju, a večeras se očekuje novo naglo jačanje juga, i dalje se bilježe problemi u prometu morem.

U prekidu su:
trajektne linije: Prapratno-Sobra, Drvenik-Sućuraj, Makarska-Sumartin,
katamaranske linije: Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Jelsa-Bol-Split, Dubrovnik-Šipan-Sobra, Split-Hvar-Korčula,
brodske linije: Korčula-Orebić, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ i Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt iz Splita u 15:00 sati, prometovat će do luke Vela Luka bez pristajanja u luci Ubli.

“Dok jedni uopće ne plove zbog loših vremenskih prilika, drugi uopće ne kasne nego stižu na vrijeme s najudaljenijih odredišta. A ko bi drugi nego Car Jadrana. Bez kašnjenja iz Ubla u Split. Nakon 51 godine plovidbe, između ostalog i Pacifikom. Pa sad neka priča ko šta hoće. Lastovo jutros fotografiran s trajekta Korčula na ulazu u gradsku luku”, piše na Facebook stranici M/t Lastovo…

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
29
Haha
3
Hagić
6
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Ti i slični brodovi rađeni su davno, u našim brodogradilištima, primjereni za naše morske uvijete. Mnogo brodova je naknadno kupovano, s lošim gabaritima, neprilagođenim kobilicama i plovnim sposobnostima, koji često ne odgovaraju realnim uvjetima na moru između kopna i naših otoka. I takvi uglavnom voze malo ili nikako uopće. Nadam se da će netko biti dovoljan pametan da “skine” ove stare kalupe i napravi modernije verzije ovih “staraca” ali bez uništavanja osnovnih plovidbenih sposobnosti …

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime