Jadran sa Šetkom sutra protiv Mornara

Splitski klubovi u utakmicu desetog kola A1 Regionalne vaterpolske lige ulaze bodovno poravnat

U subotu s početkom u 18.30 sati na bazenu u Poljudu na rasporedu je veliki gradski derbi između Mornar Brodospasa i Jadrana. Splitski klubovi tu utakmicu desetog kola A1 Regionalne vaterpolske lige ulaze bodovno poravnati (13 bodova) s tim da je Jadran četvrti zahvaljujući boljoj gol-razlici.


Tijekom zimske pauze u redove Jadrana stigao je mornarevac Antun Goreta koji će biti u prilici u subotu protiv bivšeg kluba pokazati što zna. A posebno velika i bitna stvar za Jadran jest što se nakon četveromjesečne pauze vraća hrvatski reprezentativac Anđelo Šetka.

Šetka za Jadran nije odigrao niti jednu utakmicu u Regionalnoj ligi, nastupio je samo u utakmicama Len Eurokupa gdje je, tijekom utakmice u skupini u Milanu, ozlijedio palac.

– Nikad nisam imao ovako dugu pauzu. Jednom sam bio izvan stroja mjesec dana zbog ozljede ramena, ali to je ništa prema ovome – kazao nam je Šetka.

Nije mu bilo lako tijekom proteklog razdoblja.

– Da, odužila se ta pauza, četiri mjeseca nije malo.U kakvome si sada stanju?

– Sigurno je da nisam sto posto spreman, ali sam stalno radio koliko sam mogao, vježbe snage, u teretani… I cijelo sam vrijeme bio uz momčad. Kad sam skinuo gips počeo sam i s plivanjem, ali s loptom radim tek desetak dana. No, polako se moram vraćati u pravi ritam, sretan sam zbog toga.I odmah u vatru u gradskome derbiju u kojemu su uvijek strasti uvijek dodatno uzavrele?

– Istina je, ovo je bitka za grad. Uvijek je ugodno biti član momčadi koja pobijedi u gradskom derbiju, a onda u ponedjeljak s osmijehom na licu doći na trening na bazen. S druge strane, poraženi se osijećaju malo “kiselo”.

Jadran je i bez tebe pobijedio Mornara dva puta ove sezone, u prvom kolu Regionalne lige bio je 13:8, a u polufinalu Kupa Hrvatske 9:7.

– Mornar ima mladu momčad puno mladih reprezentativaca željnih dokazivanja. Nisu to bile jednostavne pobjede, pogotovo ova u polufinalu Kupa. Bit će i sada, vjerujem, čupavo. Mornarevci će željeti pokazati da mogu više nego što su napravili u prethodnim dvobojima, mi im, naravno, ne planiramo to dopustiti – poručio je Šetka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0