“Ja sam dijete silovanja, muka mi je od savjeta političara…”

Danijela političarima poručuje da ne pričaju o nečemu što ne mogu ni spoznati

Ja sam dijete silovanja i najbolje znam kakve su posljedice za dijete koje je začeto na taj način. Poručila bih svim političarima da se ne petljaju u takva intimna pitanja i svaka žena treba imati pravo sama odlučiti što će napraviti.


Rekla je to za 24 sata Danijela Đorđević (47) iz Pule, koju je majka začela s 14 godina, kad je bila silovana. Do porođaja se skrivala i bježala od kuće. Danijela je još prije deset godina za Express ispričala svoju potresnu životnu priču, a slušajući komentare političara na temu koju ona živi cijeli život, kaže, ne može promatrati u tišini.

– Svatko ima pravo na svoje mišljenje, no pričati o pravima žena, zaključivati što bi silovane žene i ta djeca trebala raditi previše je i za političare. Cijeli moj život obilježen je tim činom – kaže Danijela.

Opisala je i kako je to saznanje na nju utjecalo.

Tražila čovjeka koji je uništio život njezinoj majci

– Od toga se ne možete oporaviti. Cijeli život nešto vam nedostaje i pitate se zašto baš ja, a dok nisam saznala kako sam nastala mučila su me pitanja poput: ‘Zašto me majka napustila, zašto sam bez roditelja’ – priča Danijela, koju je odgojila baka, o kojoj ima samo riječi hvale.


Upravo joj je ona, kako se bližila punoljetnosti, polako i pažljivo pričala kako je došla na svijet.

– Teško sam to prihvatila, a posljedice osjećam cijeli život – rekla je Danijela.Bila je odlučna pronaći čovjeka koji je uništio život majci.

– Muškarac koji je silovao moju majku kao dijete neko vrijeme bio je podstanar kod bake. U Zagrebu su ga čekali žena i sin dok je u Puli uništavao život maloljetnici i njezinoj obitelji. Baka je, uz moju majku Mirelu, rodila još 12-ero djece, sama na sjeniku. Živjela je u siromaštvu kakvo je danas teško zamisliti – priča Danijela, koja je i sama kao dijete bila željna svega.

– Dok sam ja maštala o čokoladama, majka se prodavala na ulici, drogirala, preprodavala drogu i više vremena provodila u zatvoru nego na slobodi. Sve do 12. godine me posjećivala ili ja nju u pritvorima. Kako sam odrastala, sve sam je više mrzila jer nisam shvaćala. Umrla je prije 15 godina. Da je živa, sve bih joj oprostila – kaže Danijela, koja je s 18 godina upoznala supruga Zorana, bubnjara kojeg Puljani znaju kao Đole Macola.

Ona je “ono dijete” o kojima pričaju u ovo predizborno vrijeme političari, ljudi koji se bore za mjesto u Saboru ne bi li, kako oni kažu, Hrvatsku mijenjali na bolje. Što god radili, Danijela im poručuje da ne pričaju o nečemu što ne mogu ni spoznati.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime