Sinoć je počela “Božićna štorija u Žrnovnici”, adventski događaj koji je po broju posjetitelja i ponudi jedan od najboljih na širem splitskom području. Za razliku od sličnih manifestacija koje organiziraju gradovi, općine ili ugostitelji, Božićnu štoriju organizira udruga Žrvanj i to s brojnim volonterima iz Splita, Kaštela, Podstrane… Ne čudi stoga da Božićnu štoriju mnogi nazivaju festivalom volonterstva.

Petak je donio brojna događanja poput Živih jaslica u organizaciji Zajednice mladih župe UBDM, nastupa Limene glazbe Stjepan Radić iz Žrnovnice, župnog zbora, igrokaz, recitale, a u Bašti je u 21 sat počeo koncert grupe Ljuta kuća.

Na kućicama se tražilo mjesto više, a posjetitelji su bili oduševljeni gastro ponudom i pićem, poput planinskog čaja s mosorskim travama i planinskim čajem.

U Bašti postavljen veliki šator, večeras suho!

Druga večer donosi novi sadržajan program. Kiša ne treba brinuti posjetitelje jer je u Bašti, centralnom mjestu održavanja 2. Božićne štorije, prvi put postavljen veliki šator. Po svim prognozama, očekuje nas suha večer, osobito iza 19 sati.

– U 17 sati počinje Gastro dan u Bašti. Posjetitelji će moći kušati specijalitete majstora kuhara Roberta Stipčevića. Uz žive jaslice, na parkiralištu kod DVD-a Žrnovnica glazbenik Goran Mikas zasvirat će na tradicionalnim glazbalima, a u Bašti u 21 sat počinje nastup DJ Duplog i njegove legendarne Izgubljene generacije.

Cijeli ovaj trodnevni događaj je nekomercijalan. Svakim kupljenim pićem ili komadom hrane donirate udrugu Žrvanj koja ovaj događaj poklanja svome mjestu. Proračun za ovaj trodnevni događaj je velik i svaka donacija je dobro došla – govore nam organizatori.

Večeras i u nedjelju ste svi dobrodošli u Žrnovnicu. Uživajte u domaćoj hrani i piću po pristupačnim cijenama, glazbi uživo i svim popratnim sadržajima!

Program Božićne štorije u Žrnovnici:

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime