1. kolo HT Prve lige prije odlaska na zimsku pauzu Hajduku je donijelo sraz s Istrom 1961, pretposljednjom momčadi prvenstvene ljestvice. Bijeli su trenutačno na četvrtoj poziciji, no eventualna bi ih pobjeda postavila ispred Rijeke i Osijeka. Sve su glasnije špekulacije da je ovaj susret ujedno i oproštaj trenera Damira Burića od klupe Hajduka. Bijeli su na Poljud sa zatvorenom sjevernom tribinom istrčali u sljedećem sastavu: Ljubić – Tahiraj, Ismajli, Simić, Čolina – Nejašmić, Bradarić – Caktaš, Eduok, Jairo – Jakoliš. Glavni je sudac Ivan Bebek.

Prvi Hajdukov pokušaj prema gostujućem golu bio je Caktašev udarac u 3. minuti malo izvan kaznenog prostora, no bezopasno je prošao pored gola. U sljedećem je naletu Jairo blokirao Čondrićevo ispucavanje i nakratko ostao ležati izvan igrališta. Mogao se osvetiti već u 5. minuti kad mu je stigla dobra dijagonalna lopta, no udarac je bio preslab. Opasno je zaiskrilo pred Ljubićem čim je Istra prešla centar, lopta je stigla do PerićKomšića koji je izbliza glavom zatresao gredu, a njegovi se suigrači nisu uspjeli dočepati odbijanca. U 11. je minuti i Eduok bio grunut u zicer, no Čondrić je pravovremeno istrčao s gola. Lončar je potegnuo s velike udaljenosti u 13. minuti, no Ljubić je lako ukrotio taj udarac.

U 15. minuti Jairo je nakon Bradarićeva dodavanja sam krenuo pred Čondrića, Istrin je vratar istrčao na loptu, Brazilac pao, a Bebek ga počastio žutim kartonom za simuliranje. Čolina je zatim ubacio loptu u peterac, no nitko je nije uspio ugurati u gol. U 17. minuti stopostotna šansa za Hajduk, Eduok je zapucao s ruba šesnaesterca, no lopta je odsjela na vratnici. U sljedećem se napadu Jakoliš sam sjurio u kazneni prostor, no gosti su mu u posljednji trenutak izbili loptu iz nogu. Eduok je još jednom vrlo opasno zaprijetio Čondriću u 21. sjajnim udarcem iz prve, no gostujući se vratar dobro držao pred rastućom paljbom domaćih ofenzivaca.

Torcida je u 25. minuti transparentom jasno pokazala što misli o unaprjeđenju Zorana Mamića u HNS-ova člana Komisije za profesionalni nogomet: „Jedan je u bijegu, sad dolazi njegov odraz, u komisiju dovodite osuđenog kriminalca. Pičke iz saveza, gdje vam je obraz?“

Simić je požutio nakon preoštra starta, a potom je Lončar pao pored Jaira kao metkom pogođen, uz glasne proteste cijele Hajdukove klupe na čelu s trenerom Burićem. U 43. minuti Istra je šokirala Hajdukovu obranu i povela. Čolina je izgubio loptu, a Fintić se najbolje snašao pred Ljubićem i postavio rezultat 0:1 s kojim se otišlo na poluvrijeme.

 

HAJDUK: Ljubić – Tahiraj, Ismajli, Simić, Čolina – Nejašmić, Bradarić – Caktaš, Eduok, Jairo – Jakoliš

Klupa: Baždarić, Hamza, Svatok, Juranović, Delić, Blagaić, Kalik, Vučur, Dolček, Radić, Teklić, Jradi

ISTRA 1961: Čonrdić, Rufati, Gržan, Franić, Perić-Košić, Ivančić, Lončar, Pavić, Ćuže, Tomašević, Fintić

Klupa: Macan, Rubić, Bušnja, Sane, Grujević, Gonzalez, Burić

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime