18. kolo HT Prve lige donijelo je najveći hrvatski nogometni derbi između Hajduka i Dinama. Plavi su u ovome ogledu domaćini, a Hajduk je stigao predvođen trenerom Oreščaninom i novim kapetanom, mladim Domagojem Bradarićem. Glavni je sudac Ivan Bebek. Sastavi su sljedeći:

Dinamo: Livaković, Dilaver, Theophile, Perić, Musa, Šitum, Gojak, Olmo, Kadzior, Moro, Petković.

Hajduk: Posavec, Mikulić, Hamza, Nejašmić, Caktaš, Delić, Jairo, Vučur, Tudor, Bradarić, Jradi.

Dinamo je bolje ušao u utakmicu, u prvoj je minuti Petković pokušao nakon ubačaja Gojaka, ali pored gola. Delić nije uspio dobro reagirati na Tudorov ubačaj u 7. minuti. Tudor je dvije minute kasnije zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Olmom, a Dinamo je u nekoliko navrata imao slobodan udarac iskosa s lijeve strane, no nijedan nije bio osobito opasan po Posavčev gol.

U 16. je minuti Jradi uputio odlično loptu prema Deliću, no on je bilo u zaleđu. Jairo je u 19. minuti u više navrata bio guran i vučen za dres, no Bebek je odlučio puštati prednost. Musa je s nekoliko minuta zakašnjenja dobio već ranije zasluženi žuti karton. U 29. minuti Posavec je obranio nemoguće: Dinamova je lopta neshvatljivo prošla dvojicu hajdukovaca i stigla do Gojaka koji se našao jedan na jedan s Posavcem, no Hajdukov je golman taj udarac obranio nogom.

U 35. minuti sjajan solo-prodor Jaira, prošao je trojicu čuvara i iskosa ušao u Dinamov šesnaesterac, no udarac je išao direktno u Livakovića. Caktaš je u 38. povukao kontru, Jairo dodao Bradariću, no Hamza nije uspio prihvatiti njegovu loptu pa je dobra akcija propala. Usprokos nedostatku golova u prvome poluvremenu, dojam nije loš, prilika je bilo s obje strane, a nadamo se da će u nastavku doći i do promjene rezultata.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime