Bijeli u novu sezonu HT Prve lige ulaze na domaćem terenu, protiv Istre 1961. Na praznom stadionu ističe se transparent „Gazi, gazi, na branku pazi! Forza Bijeli“. Tri su utakmice kola već odigrane, visoka gostujuća pobjeda Gorice protiv Varaždina, Šibenikovo prosipanje bodova u Rijeci u posljednjim trenucima susreta te Osijekov i Slavenov ogled bez golova. Lokomotiva muku muči s igračima zaraženima koronavirusom, a čeka je ogled s Dinamom. Igor Tudor u ovoj se utakmici odlučio za Jakoliša od prve minute.

Susretu je prethodila minuta šutnje za legendarnog Hajdukova fizioterapeuta Domenica Sisgorea koji je nakon kratke i teške bolesti preminuo u 58. godini. Njegova uokvirena fotografija s crnim florom simbolično je postavljena na klupu Bijelih.

Prvi udarac na utakmici uputio je Dolček u 6. minuti, ali Majkić ga je bez problem ukrotio. Na drugoj je strani pucao Lončar, više da ne propadne akcija nego iz povoljne pozicije. U 18. minuti sjajan udarac Gyurcsa iz slobodnjaka, no Majkić se dobro protegnuo. Hajdukova je obrana dobro neutralizirala rijetke gostujuće pokušaje, no i sami su imali problema s izostankom kvalitetne završnice u startu utakmice.

U 27. minuti lopta je iz kornera išla direktno na Paeza u skoku, sama je sreća po Bijele što ju je promašio. I pet minuta kasnije lopta je opasno pala pred Hajdukov gol, no obrana je blokirala Istrine pokušaje. U 34. minuti Blagojević je zaradio žuti karton zbog oštra starta na Čolini. U 43. minuti nevjerojatan zicer za Bijele, Caktaš se našao nekoliko metara od Majkića, ali Istrin je golman refleksno obranio jednu od rijetkih izglednih prilika u prvome poluvremenu. U trima minutama nadoknade prvoga poluvremena većih prilika nije bilo pa se na odmor otišlo s 0:0.

HAJDUK: Posavec – Jakoliš, Dimitrov, Mujakić, Čolina – Jurić – Čuić, Jradi – Caktaš – Dolček, Gyurcso

Klupa: Ljubić, Nejašmić, Radić, Brnić, Ismajli, Tahiraj, Todorović, Dellova, Pršir

ISTRA 1961: Majkić, R. Paez, Bosančić, Gržan, Guzina, Sane, Lončar, Obeng, Tomašević, Lisica, Blagojević

Klupa: Macan, Rufati, G. Paez, Burić, Sadiku, Miljanić, Bibić, Perković, LadislovićKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime