Iznenađenje u završnom nadmetanju: Firulaši pobjednici Dana picigina na Bačvicama!

Završeni su još jednu Dani picigina na Bačvicama

Ekipa “Firule Plakaluša” iznenađujući je pobjednik Dana picigina koji su se ovoga vikenda održavali na splitskim Bačvicama. U završnom nadmetanju šest najboljih piciginaških ekipa pobijedili su ispred “Divlje horde” koja je prije dvije godine bila pobjednik Dana picigina. Odlučivale su nijanse, a kod sudaca je presudilo to što su momci s Firula uz prikazanu igru bili i najatraktivnija momčad cijeloga natjecanja. Prijelazni pehar kapetanu Ivanu Hajduku uručila je proslavljena splitska olimpijka Đurđica Bjedov. Srebrna ekipa “Divlja horda” u svojim redovima ima igrača koji je prema odluci piciginaških veterana ostvario najveći napredak u prošloj godini Mislava Dukokovića i koji je za to dobio posebno priznanje. Treći su bili “Gokini livery” predvođeni legernim splitskim picinašem i akviziterom Jurom Zokovićem koji je ipak uspio održati na okupu neke od najboljh igrača s prethodnih prvenstava i Dana picigina.


Četvrtoplasiranoj ekipi “Alo, alo”, kojoj je tek za bod izmaknula brončana medalja, nedostajao je kapetan Andrej Sviličić koji je bio pod antibioticima. Oni ipak u svojim redovima imaju najboljeg igrača cijelog nadmetanja, Luku Bartulovića. Peti su bili “Artefakti” pjevača Gorana Karana, a šesti ekipa “Drvo drveno” koja je platila danak umoru nakon jučerašnjeg osvajanja turnira na male branke na pijesku splitskih Bačvica.

Medalje su dobili i pobjednici turnira u trešeti i briškuli Slaven Šegvić-Ševa i Roko Vrandečić. Dani picigina okončani su feštom ića i pića na kojoj su već po tradiciji suci morali istrpjeti brojne prigovore od strane nezadovoljnih i poraženih što će se sve zaboraviti do iduće godine kada je na rasporedu 11. Prvenstvo svita u piciginu.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0