Iz NL Dišpet upozoravaju: Tvrtka “Valleus” nije imala zakonske osnove za najam poslovnih prostora u sklopu Turističke palače

Tijekom dana primili smo priopćenje iz Nezavisne liste Dišpet u kojem ukazuju na niz nepravilnosti u radu Gradske uprave, te bivšeg gradonačelnika Ive Baldasara na temu novootvorene Turističke palače

Tijekom dana primili smo priopćenje iz Nezavisne liste Dišpet u kojem ukazuju na niz nepravilnosti u radu Gradske uprave, te bivšeg gradonačelnika Ive Baldasara na temu novootvorene Turističke palače.


Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kako je već poznato, rekonstruirana Turistička pala​​​​​​​​​​ča, projekt bivše gradske vlasti, svečano je otvorena prije više od mjesec dana, no prema podacima s kojima raspolažemo, objekt je 19. travnja 2017. godine dobio uporabnu dozvolu iako za to nisu bili ispunjeni svi uvjeti.

Naime, u obrazloženju izdavanja dozvole, a kojeg je potpisala voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Lada Pocrnić Mladinić, jasno stoji da je:

“4. travnja ove godine obavljen tehnički pregled u smislu odredbe članka 139. Zakona o gradnji, o čemu je sastavljen zapisnik kojim je utvrđeno da je građevina izgrađena u skladu s pravomoćnim aktima za građenje u pogledu ispunjavanja temeljnih zahtjeva za građevinu, lokacijskih uvjeta i drugih uvjeta određenih aktom za građenje. Građevina je priključena na komunalnu infrastrukturu, javnu prometnu površinu preko prilaza, električnu energiju, vodoopskrbnu mrežu i javnuo dvodnju. Privremene građevine izgrađene u okviru pripremnih radova, oprema gradilišta, neutrošeni građevinski materijal, te otpad uklonjeni su, a zemljište na području gradilišta i na prilazu gradilišta dovedeni su u uredno stanje…”

Budući da navedeno ne odgovara istini, o čemu svjedoče i fotografije trenutnog stanja Turističke palače, očito je da su odgovorni u Gradu Splitu pogodovali investitoru kako bi se objekt otvorio na vrijeme, te dobio sve potrebne dozvole.


Kopija rješenja o izdavanju uporabne dozvole tvrtki “Valleus” priložena je uz fotografije trenutnog, sramotnog stanja uokolo “kapitalnog objekta” bivše gradske vlasti.

Također, prema podacima Zemljišno-knjižnog odjela Split, na dan 1.6. 2017. godine vidljivo je da se tvrtka “Valleus” još uvijek nije u zemljišne knjige upisala svoje pravo plodouživanja, što joj je bila obveza, te je i dalje Grad Split jedini vlasnik objekta na atraktivnoj lokaciji.Iz te činjenice proizlazi da tvrtka “Valleus” nije imala zakonske osnove za najam poslovnih prostora u sklopu objekta, već je ugovore s najmoprimcima mogao jedino potpisati Grad Split, te je time počinjena znatna materijalna šteta, a na štetu građana Splita.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0