Ivana Marković za kraj 2020. godine: “Kad se osvrnem unazad i prisjetim svega što smo proživjeli, mogu samo izraziti veliku zahvalnost”

Evo što je poručila građanima za kraj 2020. godine


Gradonačelnica Supetra, Ivana Marković, svojim sugrađanima je uputila čestitke u novoj godini, a evo što je poručila za kraj 2020.godine.


– Šta kazati za kraj ove 2020. godine?

Najviše bi me veselilo da je bila obična godina i da mogu završiti sa osvrtom na projekte i ono što smo realizirali. Ali kad se osvrnem unazad i prisjetim svega što smo proživjeli, što još proživljavamo mogu samo izraziti veliku zahvalnost.
Zahvalnost prema svima koji su uložili svoje napore da u najtežim trenucima pomognu. Hvala svima zaposlenicima koji rade sa našom djecom i ulažu maksimalan napor da ona ostanu sigurna i zdrava. Hvala svima koji su u ovoj teškoj godini pomogli bilo kako, radom na terenu, uredima, volontirali… Veliko hvala svim našim djelatnicima u bolničkim ustanovama, hitnim službama koji su ostavili svoje živote po strani i svakodnevno spašavaju tuđe.

Veliko, veliko hvala i Vama , dragi moji sugrađani, na razumjevanju i skromnosti koju ste pokazali u protekloj godini. Bili ste velika podrška u svemu što se dešavalo. Voljela bi da smo mogli realizirati sve što smo planirali, ali u ovim vremenima bilo je važno zadržati normalno funkcioniranje grada, završiti EU projekte, zadržati sva socijalna davanja, stipendije i pomoći svima koji su se našli u teškoj situaciji.

Profesionalno ali i osobno mi je bila jako izazovna godina te sam osjećala, a i još u uvijek osjećam veliku odgovornost prema svima Vama te sam u svemu ovome što nas je snašlo željala biti na raspolaganju i pomoći. Sa puno Vas sam u kontaktu i ono što osjećam jest zajednička želja da kad nam je najteže da pokažemo najbolju i najhumaniju stranu.
U većini slučajeva sam bila ponosna na sve Vas i na zajedništvo koje smo pokazali, a koje pokazujemo i danas organizacijom sakupljanja pomoći.

Ovim putem u ime Grada Supetra i svih građana našeg grada mogu još jednom izraziti saučešće radi nenadoknadivih ljudskih gubitaka i svega što se desilo. Ono u što sam sigurna da ljudi pogođeni potresom neće ostati sami .
Moramo vjerovati da će godina koja dolazi za sve nas donijeti novu nadu i malo optimizma, a svima nama želim da bude veselija, zdrava, slobodnija i manje izazovna od ove koju ostavljamo iza sebe. I bez novih potresa i drugih iznenađenja.
U mislima sa svima koji su ostali bez svojih voljenih, bez doma, koji su bolesni ili usamljeni.Ispratimo ovu 2020. godinu u miru i tišini!
Hrabro i odgovorno! – poručila je Marković.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime