Ivana Marković, gradonačelnica Supetra kaže nam da „Grad Supetar nastavlja odličan niz svojih rezultata“.

Ističe da su raznim programima, “projektima koje provodimo u našem gradu zabilježili prošle godine odlične pokazatelje”.

– Prvi smo Grad po porastu zaposlenosti u čitavoj državi treći Grad po razvijenosti u našoj županiji te među deset gradova uopće u hrvatskoj po porastu broja stanovnika iako smo Grad na otoku – kaže Ivana Marković. Naglašava kako su najveću pozornost posvetili “upravo našoj djeci i mladima putem cjelovitog projekta ‘Sritna dica-sritan Grad’, te smo se odlučili za stvaranje i provedbu jedne konkretne i zaokružene politike usmjerene na demografski rast i razvoj naše gradske i otočne zajednice“.

– Programom pratimo djecu od trenutka njihova rođenja do prvog zaposlenja ili odlaska na fakultet te smo u tim segmentima jedan od vodećih gradova po visini naknade za novorođene i sufinanciranju cijene vrtića, te uopće nisam iznenađena da smo u top deset gradova po visini stipendija.

Ja ne vozim službeno vozilo, racionalno upravljamo zapošljavanjem u upravi, ne trošimo pretjerana sredstva na reprezentacije i nepotrebne troškove već svaki višak sredstava racionalnim upravljanjem proračunom ulažemo u brigu za djecu i mlade i razne druge socijalne projekte. Iz viška sredstva najveće mi je zadovoljstvo utrošiti na izgradnju novih dječjih igrališta, uređenje vrtića, nabavku knjiga ili nagrađivanje uspješne djece i studenata te s tim mjerama zaista želimo postati Grad sritne dice – kaže Ivana Marković, gradonačelnica Supetra.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime