Ivan Svaguša: Nema smisla da se umjetnost radi samo za umjetnike

Gost podcasta "U Zoni" bio Ivan Svaguša, splitski street art umjetnik. S voditeljem Tomislavom Primorcem prisjetio se strip radionica na kojima su se upoznali, kritički se osvrnuo na splitsku umjetničku scenu, a govorio je i o odnosu s Torcidom s kojom dijeli gradske zidove


Sedmi gost podcasta U Zoni bio je Ivan Svaguša, splitski street art umjetnik. S voditeljem Tomislavom Primorcem prisjetio se strip radionica na kojima su se upoznali, kritički se osvrnuo na splitsku umjetničku scenu, a govorio je i o odnosu s Torcidom s kojom dijeli gradske zidove.


„Nema smisla da se umjetnost radi samo za umjetnike“, zaključio je Svaguša komentirajući splitsku umjetničku scenu i lamentirajući postoji li uopće nezavisna scena. Ipak, najveći dio razgovora posvetili su uličnoj umjetnosti, takozvanom street artu.

Govoreći o radu udruge Kvart, Svaguša se prisjetio neobične izložbe krokodila koja se održala na Trsteniku. Prepričao je i kako sugrađani reagiraju na uličnu umjetnost te se prisjetio nekoliko primjera nerazumijevanja street arta pa i intervencije policije zbog navodnog nemorala pri oslikavanju zida kazališnog skladišta u Plinarskoj ulici.

Cijeli razgovor s Ivanom Svagušom pogledajte na YouTube kanalu podcasta “U Zoni”.

Podcast U Zoni dio je projekta Društveni prilozi, financiranog kroz program Europske snage solidarnosti, a osim na službenoj YouTube stranici, sve vezano uz podcast može se pratiti na Facebooku (facebook.com/podcastuzoni), Instagramu (instagram.com/podcast_u_zoni) i na web stranici www.infozona.hr/podcast.Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime