Podijelite

Izvide koje je Državno odvjetništvo ovih dana provodilo o Aferi Hotmail preuzeo je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, doznaje Index.

Prije tjedan dana, kad je Index objavio mailove Martine Dalić, iz DORH-a je Indexu potvrđeno da nadležno Državno odvjetništvo postupa po nekoliko podnesenih prijava vezanih uz Agrokor te “razmatra relevantnost informacija objavljenih u javno dostupnim izvorima”.

Sada je istragu po kaznenim prijavama protiv Martine Dalić, koju su DORH-u podnijele stranke Slobodna Hrvatska i Živi zid, preuzeo USKOK.

U rasvjetljavanje Afere Hotmail, uz Državno odvjetništvo i policiju koja analizira sporne poruke, uključena je i SOA, čiji je čelnik ranije potvrdio da daju punu potporu policiji i Državnom odvjetništvu koje treba dati “konačni lijek”.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je u utorak, nakon sastanka vladajuće koalicije, da su policija i Državno odvjetništvo tražili dokumente sa saborskog Odbora za gospodarstvo pred kojim je svjedočila Martina Dalić. Kosor je pritom rekao da “po tome zna da su počeli s poslom”, piše Index.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime