ISPOVIJEST MASERKE: “Splićanka ljuta na muža jer ima novu ljubavnicu, a ona već duže vrijeme nije promijenila svog ljubavnika”

Muškarce će zanimati kako je masirati površinu tijela gdje ima silikona...


Opuštena i naspavana kuham svoju jutarnju kavicu. Lepršam po stanu, baš se osjećajući zdravo i prpošno. Kad je kavica gotova, uljuljam se u fotelju i otvorim laptop da pročitam novosti. Priznajem puno mi je draže po starinski listati novine, ali korona je mnogo toga promijenila, najviše moje jutarnje rituale.


Prva slika koju ugledam na laptopu bila je reklama za masažu. Odjednom me štrecnulo ispod ruke. Što je sad ovo, pa digla sam se zdrava?

Nastavim ja čitati, ali odjednom nešto ispod rebara mi ne da mira, nikako se namjestiti. Ma daj prestani, zaboravi na onu reklamu, kažem ja samoj sebi, ali što ja više uvjeravam, to me sve više štreca i zateže. Ustala sam da se uvjerim kako sam dobro, ali odjednom vučem nogu jer me boli kuk. Kvragu i reklama!

Ivana, ima li slobodan termin za tvoju Darijicu?

– Čekajte sekundu, -stanka- ako želite da ostanem gladna ima?Nema gladi, donijeti ću ti što lipo u tećicu.– Ma ne treba, evo ću vas ubaciti, znam ja da ste vi težak bolesnik.

Točno se osjetilo da se zeza na moj račun, jer zna da ništa nije tako hitno kod mene. Sreća što nije znala koje je sve boleštine na mene nabacila reklama. Ma nema veze, platila sam sve režije, čak i razliku za struju.

Kada sam legla na stol, odjednom me više ništa ne boli, kako bi stari rekli, prošlo k’o rukom odneseno. Moja Ivana je krenula svojim čarobnim rukama liječiti moju dušu. Da, dušu, jer za mnogo nas masaža je terapija za dušu, ne samo za tijelo.

Ivana, je li ti puno opao posao za vrijeme korone?

– Naravno, ali kako su druge branše ja sam zadovoljna. Nevjerojatno, ali one osobe koje nisu bile u mojoj glavi istaknute sa većom platežnom moći, baš one su nastavile dolaziti kao i prije korone. Zaključila sam da osoba koja ima red u svom životu, ova ga situacija nije puno poremetila.

Ne shvaćam?

– Jednostavno, imam ja muškaraca klijenata, ali naravno više žena. Bistra žena uvijek zna kako će izvući koju kunicu i skupiti za masažu. Sviđa mi se rečenica jedne klijentice: „Riba je riba, bila ona srdelica ili koja oborita skupa. Muškarcu je bitno da je sit. Tako kunicu po kunicu ja skupim mjesečno za masažu.“

Znam po sebi da se sve opustimo i raspričamo, ali da li ti se povjere kada prevare muža?

– Naravno, kako koja, ali imala sam jednu klijenticu koja je odmah na prvoj masaži sve ispričala. Kako je ljuta na muža jer ima novu ljubavnicu, a ona već duže vrijeme nije promijenila novog ljubavnika iz poštovanja prema njihovom braku.

Ma daj, zezaš me, ima dugogodišnjeg ljubavnika, iako joj je dosadio, njega trpi jer ne želi povrijediti muža.

– Pa tako nekako, ali više se nikada nije vratila. Shvatila sam da je to ona vrsta ljudi kojima maserka služi i kao psihoterapeut. Ali u velikom je neredu i nema snage napraviti red, mijenja masere, frizere, kozmetičarke i naravno partnere. Muž je bankomat, njega ne smije promijeniti.

Sad će ovo pitanje biti zanimljivo muškarcima. Kako je masirati površinu tijela gdje ima silikona?

– Nikako, plastično, ambalažno!

E ovo me kao ženu bez silikona zločesto razveselilo. Kada ovako kaže jedna osoba kojoj je posao da nas svojim dodirom zadovolji. Jadni muškarci koji nisu stručnjaci za dodir, uživaju u gledanju (priznajem, prekrasno je vidjeti lijepu ženu), a svakim tim dodirom kao da zadovoljavaju napuhanu lutku, koju je mogao kupiti u seriji Mućke kod braće Trotter.

Tako samozadovoljno sam se opustila i počela tonuti u san. Odjednom sam se trznula ljuta na sebe što ću ponovno prespavati dio masaže. Glumeći ljutnju je upitam.

Koliko sam prespavala, nadam se da nisam više od sto kuna. Zašto ti ne probudiš nas kad zaspemo?

– Meni je to veliki kompliment. I što je zanimljivo, muškarci odmah zaspu.

Pa naravno, da se ne trebaju okrenuti na leđa.

– Ja to nisam rekla – slatko se nasmijala.

Utonula sam u mir, više se ne ljutim na reklamu što me potaknula da odem na masažu. Jer sve oko sebe stavljamo na prvo mjesto i naša radost je nebitna. Ali samo malo, ako poslušamo govor tijela dat ćemo sebi šansu za sitne životne radosti.

Radosti, koje su dragulji u našem životu. Svjetlo, koje trebamo da nam osvijetli klupu za odmor, na ovom životnom putu.

 

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
26
Haha
7
Hagić
0
Hmmm
9
Plač
2
Grrr
4
Molim?
10

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime