Ulica Svih svetih u Kaštel Lukšiću iznad magistrale prije nekoliko dana dobila je 200 metara novog asfaltiranog ogranka, a najveći dio ulice uređen je još u svibnju što je ukupno 1.000 metara novog asfalta. Kroz idućih nekoliko dana nastavit će se postavljanje rasvjete i prometnih znakova. Riječ je o ulici koja se proteže od crkve i groblja u Kaštel Lukšiću do željezničke pruge.

Prije radova, ulica je bila prašnjava i izrovana oborinskim vodama koje su se slijevale u potocima od željeznice prema magistrali. Zbog toga je, posebno za vrijeme kiša, stanovnicima koji žive u ovoj ulici bio otežan pristup kućama.

– Investicija je izuzetno značajna jer je doprinijela boljoj kvaliteti života stanovnika. Danas u ulici niču novi apartmani i bazeni, stvoren je novi vizualni identitet, a povećana je i sigurnost u prometu. Sve to doprinosi boljem gospodarskom i turističkom potencijalu Kaštela – kazala je pročelnica UO za komunalno gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove Grada Kaštela Marija Pelivan.

Vrijednost investicije je 450 tisuća kuna bez PDV-a. Trećinu investicije sufinancirali su građani, a ostatak iznosa izdvojio je Grad Kaštela iz proračuna.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0