Grad Vrlika sklopio je Ugovor s tvrtkom M-P-Beton o Izvođenju radova na izgradnji Poslovnog inkubatora u radnoj zoni Kosore.

Vrijednost radova je 24 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je omogućiti dostupnost poduzetničko poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima u svrhu njihovog olakšanog rasta i razvoja s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima.

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić kaže kako će inkubator biti namijenjen poduzetnicima koji imaju dobru poslovnu ideju, javlja Ferata.

– Taj inkubator bi im bio pomoć u realizaciji te ideje na način da bi u njemu mogli iznajmiti poslovni prostor po vrlo povoljnim uvjetima. Naime, u tom inkubatoru je predviđeno 12 poslovnih jedinica – 6 poslovnih prostora sa po 400 kvadrata površine te šest poslovnih prostora za urede. Tako da poduzetnik koji ima ideju, a nema sredstva za izgradnju objekta, može kod nas dobiti poslovni prostor koji može oživiti uz svoju proizvodnju. A kada njegova proizvodnja preraste kapacitete tog našeg inkubatora, onda u našoj radnoj zoni može dobiti prostor za izgradnju većeg objekta – kazao je Plazonić.

Gradnja inkubatora trebala bi početi 3. prosinca, a rok za izgradnju je 12 mjeseci.

Nositelj projekta je grad Vrlika, a projektni partneri Vrla d.o.o. i Javna ustanova RERA S.D.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime