Vojkov hit “Kako to” na najboljem je putu da postane njegov najuspješniji single do sada. Već je prikupio više od milijun i 300 tisuća pregleda na YouTube pa je realno očekivati da će preteći prethodne hitove “Ne može” ili “Zovi čovika“.

Iza Vojka Vrućine je godina koju će pamtiti po dobru. Nanizao je čak četiri mega hita, izdao debitantski album i napunio malu dvoranu zagrebačkog Doma sportova. Njegove pjesme vrste među najtraženijima su na hrvatskim radio postajama, CMC-u i ono najvažnije – na YouTubeu.

Vrućina je za čitatelje našeg postala odgovorio na sedam pitanja “Kako to…”.

Kako to da je tvoj posljednji singl doživio takav uspjeh?

– Vjerojatno jer svatko zna nekoga ko sabotira sam sebe cijeli život i okrivljuje druge. Pjesma je krenula iz osobne perspektive, ali je nekako završila u državnoj razini. A i spot je bitan faktor.

Kako to da imaš tako dobre spotove?

– Jer se ulaže dosta truda u njih, mislim da za tip muzike koju ja radim spot ne bi smio izgledati potpuno bezidejno. Obično se ja i Rino nađemo prije snimanja i detaljno bacamo ideje, koje Rino dalje razrađuje sa svojim suradnikom Vinkom Pelicarićem. Rino prati sve moderne tehnike i cakice u modernim stranim spotovima i jedva čeka primijeniti neku novu vizualnu ideju.

Kako to da je splitski pjevač podjednako popularan u Splitu i Zagrebu?

– Ima puno splitskih pjevača koji su popularni u Zagrebu, ne vidim ništa neobično u tome. Iz iskustva mi se čini da je teže proći u Splitu, publika je dosta zahtjevnija.

Kako to da su se Dječaci raspali?

– Kad su u bendu tri autora, od kojih svatko piše svoje tekstove, to je od starta osuđeno na propast jer je neizbježno da s vremenom svi počinju imati svoj pogled na to kako bi muzika trebala zvučati. Raspadnuti smo u principu već par godina, ali smo odrađivali koncerte, sada je službeno. Ništa od toga ne znači da smo ostali u ko zna kakvim lošim odnosima, to je jednostavno tako.

Kako to da je hip hop scena u Hrvatskoj u novom uzetu?

– Vjerojatno jer se u drugim žanrovima tzv. “alternative” ne nudi ništa bolje, skoro sve ostalo je ili zastarjelo ili premlako. Meni je smiješno razmišljati o nama reperima kao o glazbenoj sceni jer je to krug od uvijek istih dvadesetak ljudi, svi se poznajemo.

Kako to da je cajka progutala omladinu?

– Mladi su uvijek bili i uvijek će biti zaluđeni alkoholom, drogom i pornografijom, a to moderne cajke trenutno nude u izobilju, ne vidim ništa loše niti novo u tome.

Kako to da hrvatskih izvođača nema na europskim top ljestvicama?

– Ne pratim nijednu glazbenu ljestvicu osim hrvatskog Youtube trendinga, a tu se tu i tamo pojavi koji Hrvat.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime