INTERVJU Plazibat 19. prosinca nastupa na kickboxing spektaklu “Glory 76”. “Borit ću se za preminulog prijatelja”

"Uvijek izlazim na različitu glazbu, u Roterdamu će me pratiti pjesma koju pjeva Grše: „Badr Hari“, a nadam se pobjedama koje ovoga puta posvećujem svom preksinoć preminulom prijatelju Siniši Dubravčiću koji je uvijek bio tu za mene"


Antonio Plazibat ovoga je ljeta promijenio adresu. Sada boravi u glavnom gradu Nizozemske i cilj mu je biti najbolji kickboksač na svijetu. Upravo tim putem i korača. Jer od kada se pojavio u ringu, a to je bilo 2013. na Croatia Openu u Zagrebu, karijera samo ide uzlaznom putanjom.


U amaterskoj konkurenciji bio je europski i svjetski prvak, u profi karijeri 2017. osvajač prestižnog K-1 turnira u nadaleko poznatoj Saitama Areni u Japanu. Organizacija Glory dala mu je 2019. nagradu za novaka godine i borbu godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Antonio Plazibat (@antonioplazibat)Od kada si se preselio u zemlju tulipana nismo te baš vidjeli doma? Kako si, kako život?

– Evo u Amsterdamu sam od prvog kolovoza, tu živim. Cijelo vrijeme sam u Nizozemskoj, u Splitu sam od tada bio samo tjedan dana da obavim neke stvari. Što se tiče organizacije „Glory“, to je najjača kickboxing organizacija na svijetu, svi su najbolji borci tu i ako si Glory prvak u kick boksu smatraš se najboljim kick boksačem na svijetu.

To je već dugo godina Rico, (Richardo Verhoeven, Nizozemska). U Amsterdam sam došao zbog managera Mira Kukanjca, on me spojio s Mikeom Passenierom.

Što se tiče treninga, tu je proslavljeni Badr Hari, s njim radim svaki dan, s njim i Mikeom, ostali dolaze i odlaze. Što se treninga tiče, trenira se dva ili jedanput dnevno, ovisi ima li masaža i fizioterapija. Sve je na najvećoj razini, profesionalno tako da se ništa ne prepušta slučaju i sve se radi planski. Djevojka Martina je tu sa mnom od samog početka, i evo čekamo priredbu u prosincu, i to je prva ove godine. Svako malo bi jedna od država susjeda ili Nizozemska priredbu otkazala zbog korona pandemije.

Pa kako je bilo cijelu godinu bez borbi, kako si to izdržao?

– Taman se mentalno spremiš, nabriješ se, lud si, a onda te nazovu i kažu da je priredba otkazana. Dođe ti da tučeš glavom o zid, jer ne znaš što sa svom tom energijom. Cijelu godinu treniram da budem bolji, doslovno nisam prekidao treninge. Čudno je, kao da ne radiš ništa cijelu godinu. Glup osjećaj, ne znam što drugo kazati. Najgora je psihička priprema, a onda nema ništa. Eto to je najgore.

Jedina priredba ove godine je 19. prosinca u Roterdamu, Glory 76 koja se trebala održati u studenom, tamo te u polufinalu u teškoj kategoriji čeka dobro znani protivnik Francuz Nordine Mahhiedine.

– Tako je. Nadam se da ću imati dvije borbe te večeri jer to znači da sam pobijedio prvu borbu. Cilj je prvi meč „proći“ kroz protivnika, da ne bude puno umora i što manje ozljeda i svega. Već sam se sa Francuzom borio i pobijedio ga na bodove, bilo je gusto ali tada sam imao samo deset dana priprema. Ovu borbu ga je cilj završiti što prije, ali to je čvrst borac koji može primiti puno udaraca u glavu. Neće ga bit lako završit! Mislim da ga nitko nikad nije nokautirao iako se borio sa legendama, sjajnim borcima. Tako da triba ga završit šta prije, dobit svaku rundu u najgorem slučaju. S druge strane očekujem domaćeg borca – Levija Rigtersa u finalu. Uz malo Božje sriće trebao bi osvojiti taj turnir i krenit dalje.

Tada bi bio treći kickboksač na svijetu. U tom slučaju još jedna borba ili odmah napad na titulu prvaka svijeta. Jako sam blizu da se sa titulom najboljeg vratim u Hrvatsku.

S kojom pjesmom izlaziš u ring u Roterdamu i kome ćeš posvetiti pobjede na Glory 76 turniru?

– Uvijek izlazim na različitu glazbu, u Roterdamu će me pratiti pjesma koju pjeva Grše: „Badr Hari“, a nadam se pobjedama koje ovoga puta posvećujem svom preksinoć preminulom prijatelju Siniši Dubravčiću koji je uvijek bio tu za mene. Za mene je molio, čak i natjerao druge ljude da mole za mene prije borbi. Ova borba je za njega, kao i sve ubuduće.

Kako izgleda tvoja priprema neposredno prije borbe?

– Ništa posebno. Dođem, nabrijavam se, pomolim se, čekam da me prozovu. Onda želim pokazat šta sam trenirao  šta sam sve radio. I taj dan je bitno ustat na pravu nogu, skupo se pogreške plaćaju. Jer ako dan dobro ne započne, onda fali par posto, a na ovoj razini sve se sitnice broje. Kričim, trčim, nabrijavam se i krenem…

Cilj u konačnici?

– Želim bit najbolji, to me motivira, nitko ne želi bit drugi, svi žele bit prvi, to je to.

A kad planiraš vjenčanje sa svojom djevojkom Martinom s kojom si dugo u vezi?

– Čim prođe korona. Glupo mi se ženit ispred 20 ljudi. Tih 20 je samo moja obitelj, a ja bi volio da mi dođu svi prijatelji, da se dobro zabavimo.

Dakle, čekamo 19.12.2020. i prvu i jedinu borbu za našeg moćnog šampiona u ovoj kalendarskoj godini. Samo jako, do kraja!

DVI-TRI RIČI Voditeljica šokirana onim što je Plazibatu pronašla u prtljažniku

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
13
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime