Intersport se oglasio o hakerskom napadu: Evo što su poručili korisnicima

"U hakerskom napadu na spomenutim web lokacijama, ugrađen je kod koji je trebao skenirati podatke o bankovnim karticama. Intersport je reagirao čim je otkriven maliciozan kod koji je odmah uklonjen"

U ponejdeljak su skupine hakera koje se bave prikupljanjem podataka o bankovnim karticama korisnika koji su kupovali na određenoj stranici napale su, između ostalih, Intersport.


Intersport se dva dana kasnije oglasio priopćenjem u kojem je istaknuo da u hakerskom napadu nije došlo do zloupotrebe podataka o bankovnim karticama jer su oni bili zaštićeni.

Prenosimo ga u cijelosti.

“Želimo vas obavijestiti kako su zlonamjerno napadnute Intersport web stranice u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

U hakerskom napadu na spomenutim web lokacijama, ugrađen je kod koji je trebao skenirati podatke o bankovnim karticama. Intersport je reagirao čim je otkriven maliciozan kod koji je odmah uklonjen.

Nije došlo do zloupotrebe podataka o bankovnim karticama, jer se podaci o platnim karticama obrađuju isključivo kod nezavisnog pružatelja platnog prometa Wspay na koji hakerski kod nije mogao utjecati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime