Hajduk je nakon teškog domaćeg poraza od Rijeke otišao na noge zaprešićkom Interu, posljednjeplasiranoj momčadi HT Prve lige. Damir Burić na teren je poslao sljedeću postavu: Ljubić – Bašić, Ismajli, Simić, Čolina – Bradarić, Kalik, Jurić – Eduok, Jradi – Jairo. Hamza, Caktaš i Nejašmić nisu mogli nastupiti zbog kartona, a kapetansku je traku Bijelih ponio Filip Bradarić.

Prva je prilika na utakmici zbog nespretnosti hajdukovaca pripala Interu, Barić je silovito opalio, ali pored gola. Isti je igrač u 7. minuti ostao ležati na travi nakon duela s Čolinom pa je utakmica nakratko prekinuta. Potom su kod Bijelih pokušavali Jradi, Čolina i Bašić, no od svega su dobili samo korner. U 13. minuti Jradi je zapucao visoko preko gola, a nedugo potom hajdukovci ne koriste dobru priliku nakon udarca iz kuta.

Bradarić je u 20. minuti pokušao iz velike udaljenosti, no lopta je prošla malo pored Matkovićeva gola. U 27. minuti Inter je sretno stigao do vodstva 1:0, na krilima katastrofalne Simićeve reakcije na centaršut Boseca pri kojoj je pokušaj izbacivanja završio u Hajdukovoj mreži. Četiri minute kasnije Bradarić je snažno zapucao iz slobodna udarca, no lopta je prošla malo pored gola. U 35. minuti Jurić se spetljao u svojoj akciji, a Kalik požutio. Zatim je zbog porekršaja na Kaliku opomenu dobio i Postonjski.

U 42. minuti Bijeli su uspjeli izjednačiti preko Eduoka kojega Bosec nije dobro blokirao, a Hajdukov je Nigerijac sjajno naciljao sam kut gola s 15 metara. Ljubić potom brani stopostotnu šansu Serderova. U posljednjim sekundama nadoknade prvoga dijela brzonogi je Serderov sjajno prošao po lijevoj strani, no Barić je upropastio njegov ubačaj. Do kraja poluvremena većih prilika nije bilo pa se na odmor otišlo s 1:1.

Početkom nastavka Burić je uveo prvu izmjenu, Tahiraja umjesto Bašića. Interovci su u igru ušli uz kartone Grgića i Mazalovića, a Hajduk je preuzeo posjed lopte. U 56. minuti najdvojbenija situacija utakmice, Grgić je igrao rukom te je sudac mirne duše mogao umjesto kornera dosuditi jedanaesterac za Hajduk. S druge je strane Mamut zapucao pored gola, a zatim i Jradi nakon Čolinina ubačaja, no Matković je odlično obranio.

Od 70. minute domaćini su se počeli panično braniti, a prijetili su Bradarić i Eduok, prvo uz efektne Matkovićeve obrane, potom i pokušaje koji su prolazili malo pored gola. U 77. minuti Kalika je zamijenio Teklić, a pet minuta kasnije kao zadnji je as iz Burićeva rukava ušao Delić umjesto Eduoka. Međutim, ni u podužoj sudačkoj nadoknadi Hajduk nije uspio doći do pobjednosonog gola pa se kući vraća sa skromnim bodom iz Zaprešića.

INTER: Matković, Grgić, Soldo, Barić, Mazalović, Bosec, Postonjski, Mlinar, Tsonev, Mamut, Serderov

Klupa: Frelih, Tatomirović, Nekić, Tchuameni, Savić, Benčić, J. Ljubić

HAJDUK: Ljubić – Bašić, Ismajli, Simić, Čolina – Bradarić, Kalik, Jurić – Eduok, Jradi – Jairo

Klupa: Matijaš, Jakoliš, Svatok, Beširović, Delić, Blagaić, Vučur, Dolček, Tahiraj, Radić, TeklićKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime