Instagram uvodi opciju koja se neće svidjeti influenserima: Evo o čemu se radi

Uklanjanje lajkova pomoglo je, kažu, smanjiti mentalitet stada koji tjera ljude da lajkaju stvari koje su već popularne, umjesto da prosude sadržaj sami

Instagram je jučer počeo s testiranjem nove značajke koja je dostupna i nekim Hrvatima. Radi se o sakrivanju lajkova.


“Odredite kako želite vidjeti oznake ‘sviđa mi se’ na objavama”, obavijestio je Instagram svoje korisnike. “Odsad možete sakriti broj oznaka ‘sviđa mi se’ na objavama korisnika, tako da se jednostavnije možete usredotočiti na sadržaj koji dijele. Možete sakriti i broj oznaka ‘sviđa mi se’ na svojim objavama”, stoji u obavijesti.

Facebook je potvrdio da će početi testirati sličnu stvar i na toj društvenoj mreži, piše TechCrunch, a prenosi Index.

Instagram je sredinom 2019. godine počeo s eksperimentom skrivanja lajkova na globalnoj razini, međutim tad nije bilo opcije biranja i u eksperiment je bio uključen, također, samo određeni broj profila. Iz kompanije su ranije objasnili da ovo rade zbog utjecaja lajkova na mentalno zdravlje korisnika.

Osim toga, uklanjanje lajkova pomoglo je, kažu, smanjiti mentalitet stada koji tjera ljude da lajkaju stvari koje su već popularne, umjesto da prosude sadržaj sami. Ipak, u ranijim najavama sakrivanja lajkova, dio influencera žalio se da bi im to moglo negativno utjecati na poslovanje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime