Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Imate puno posla i nemate vremena za kuhanje? Zapečena tjestenina s piletinom bit će brzo gotova

Zapečena tjestenina s piletinom izvrsno je jelo kada poželite nešto ukusno, ali se ne želite dugo zadržavati u kuhinji nakon napornog dana
D.D. / Foto: Pixabay8. lipnja 2025. 15:37
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Pripremanje večere tijekom radnog tjedna može biti stresno i nema ništa loše u tome da ubacite gotovo jelo u pećnicu, ali pripremiti nešto domaće može biti vrlo jednostavno ako imate pravi recept.

Kuharica Sarah Rossi ima praktičan recept za zapečenu tjesteninu s piletinom koji se kuha samo 30 minuta, prenosi Net.hr.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

“Ova jednostavna tjestenina s piletinom i slaninom pravo je rješenje za sredinu tjedna koje će svi u obitelji voljeti. Ima puno povrća, kremasti umak i sir na vrhu koji se lijepo zapeče i daje fini okus", kaže Rossi.

Mnogi ljudi stavljaju suhu tjesteninu direktno u jelo, nadajući se da će se skuhati u pećnici, ali tako kuhanje traje puno duže i tjestenina se ne skuha ravnomjerno. Na kraju ispadne tvrda i gumena, a sir na vrhu može izgorjeti. Zato je najbolje odvojiti 10 minuta i tjesteninu skuhati unaprijed dok pripremate ostale sastojke. Tako će biti mekana i lakše će upiti sve fine okuse iz umaka dok se peče.

Recept za zapečenu tjesteninu s piletinom

"Tjesteninu uvijek prethodno skuham prije pečenja jer tada jelo jednostavno bolje ispadne. Isprobala sam i varijantu sa sirovom tjesteninom, ali kad je prethodno skuhana, rezultat je daleko bolji. Budući da to oduzme samo nekoliko minuta, taj korak je vrijedan truda", objašnjava kuharica.

Sastojci (za četiri osobe):

  • 300 g pilećih prsa (narezane na komadiće)
  • 200 g slanine (narezane na komadiće)
  • 300 g tjestenine (možete koristiti bilo koju vrstu)
  • 300 g brokule (narezane na komade)
  • 500 ml mlijeka
  • 150 g sira – mješavina mozzarelle i cheddar sira
  • Tri češnja češnjaka (zgnječena)
  • Jedan veliki luk (nasjeckan na komade)
  • Dvije žlice glatkog brašna
  • Sol i papar
  • Jedna čajna žličica senfa sa sjemenkama (po želji)
  • Jedna čajna žličica maslinovog ulja

Priprema:

Za početak stavite tjesteninu u lonac s kipućom posoljenom vodom i kuhajte pet minuta.

Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi zagrijte jednu čajnu žličicu maslinovog ulja. Slaninu nasjeckajte i pecite oko pet minuta, dok ne postane hrskava i zlatna.

Nakon pet minuta kuhanja, dodajte brokulu u isti lonac s tjesteninom i kuhajte još pet minuta, dok i tjestenina i brokula ne budu kuhani. Zatim ocijedite i stavite sa strane.

U tavu sa slaninom dodajte piletinu i pecite još pet minuta, dok se meso sa svih strana ne zarumeni.

Luk i češnjak sitno nasjeckajte pa ih dodajte u tavu. Sve zajedno dinstajte 10 minuta, dok povrće ne omekša, a piletina se potpuno skuha.

Dodajte brašno i miješajte dvije minute da se sve lijepo sjedini. Potom ulijte mlijeko, ubacite pola sira pa začinite sa soli, paprom i senfom (ako ga koristite).

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. U vatrostalnu posudu najprije stavite kuhanu tjesteninu i brokulu, zatim dodajte umak i meso iz tave. Posipajte ostatkom sira po vrhu.

Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta, dok površina ne postane zlatna.

Vaša ukusna zapečena tjestenina tada je spremna za posluživanje. Ovo je jednostavno jelo koje se može pripremiti radnim danom, a sastojke možete lako prilagoditi vlastitim željama.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
5
Haha
1
Nice
3
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
1
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Hrvat kupio auto u inozemstvu i ostao šokiran kada je stigao u servis, cijeli slučaj je završio na policiji
2
min
Hrvat kupio auto u inozemstvu i ostao šokiran kada je stigao u servis, cijeli slučaj je završio na policiji
Obišli smo splitsku peškariju, evo što je sve u ponudi
11
min
Obišli smo splitsku peškariju, evo što je sve u ponudi
Pravi subotnji šušur na splitskom Pazaru, provjerili smo što se nudi
31
min
Pravi subotnji šušur na splitskom Pazaru, provjerili smo što se nudi
VIDEO Advent u Solinu: Kuliš zapjevao pred prepunom Gradinom, večeras stiže Maja Šuput
41
min
VIDEO Advent u Solinu: Kuliš zapjevao pred prepunom Gradinom, večeras stiže Maja Šuput
FOTO Svečano otvoren Advent: Zmijavci zasjali u blagdanskom ruhu
53
min
FOTO Svečano otvoren Advent: Zmijavci zasjali u blagdanskom ruhu
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    19. prosinca 2025. 17:12
  • Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    19. prosinca 2025. 13:14
  • Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
    Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
    19. prosinca 2025. 22:07
  • Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
    Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
    19. prosinca 2025. 21:56
  • Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    19. prosinca 2025. 16:18
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.