Ilija Komšić pušten na slobodu, DORH nije zatražio zadržavanje u pritvoru

"Pušten je da se brani sa slobode jer je procijenjeno da je od počinjenja djela zbog koje je priveden prošlo već osam dana i da ne postoji opasnost da išta učini"

Tišnjanin Ilija Komšić, kojeg su jučer u Tisnom uhitili i prevezli ga na ispitivanje u Sisak zbog Facebook prijetnje sisačkom biskupu Vladi Košiću, pušten je u 12.40 sati iz zatvora.


Potvrdilaje to Ilijina obitelj i odvjetnica Dijana Kladar koju su angažirali da ga spasi.

– Evo, upravo je izašao i idemo na autobusni kolodvor. Pušten je da se brani sa slobode jer je procijenjeno da je od počinjenja djela zbog koje je priveden prošlo već osam dana i da ne postoji opasnost da išta učini. DORH nije zatražio zadržavanje u pritvoru, a naknadno će odlučiti što će biti s prijavom – rekla je odvjetnica Kladar za portal Tris.

Ilija Komšić uhićen je u petak u 9.30 u Tisnom kad je išao u trgovinu po kruh. – Policijski službenici PU šibensko-kninske uhitili su danas na području Vodica 69-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga predali policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke zbog provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji smrću koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić – priopćila je šibenska policija.

Pokupili su ga u kratkim hlaćama i šlapama ispred kuće, a ostavili su ga isto takvog ispred svojih vrata usred Siska, te se sam mora pobrinuti kako će doći kući. – To vam je, na žalost,  tako u Hrvatskoj – rekla nam je odvjetnica Kladar.

Biskup Košić se jučer javio i rekao da mu je žao što je Komšić uhićen, ali nitko se danas nije javio da mu pomogne vratiti se kući, javlja Tris.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0