Legendarni kapetan Igor Vori nakon 15 dramatičnih godina u dresu Hrvatske i devet teško osvojenih velikih medalja, uz reprezentaciju je sada na klupi kao direktor. Tijekom cijelog turnira Vori je izbjegavao stati pred kameru, tražio je da ga se zaobiđe. Kapetan koji je cijelu karijeru bio najglasniji na terenu i bez zadrške izvan njega, na ovom Euru nije pustio ni glas. Sve do polufinala, kada je nakon Norveške igračima poslao emotivnu poruku pred našom kamerom, a nakon finala pred televizijom je bio jedan u nizu kojem je zadrhtao glas i nije mogao odraditi javljanje do kraja, javlja Index.

“Najteže je igračima, oni su iznijeli najveći teret. Nisu sretni, ali ja sam ponosan na ono što su pokazali od početka do kraja, nakon epske i teške borbe danas je nedostajalo malo sreće i koncentracije”, počeo je nizati dojmove i naglasio:

“Ovo što su prikazali, to se rijetko viđa. Prošao sam puno toga, ali ovo je rijetko, nije slučajno, već dečki na prošlom turniru najavili sve i sada su pokazali karakter kakav sam rijetko vidio. Tužni smo, vidjeli smo svoju šansu, znamo da smo je imali ali rekao sam momcima, puno je još finala pred vama.”

Vori je kazao da nije loše što su igrači ispraćeni iz Hrvatske bez pompe i euforije, to ih je motiviralo.

“Srebro je za povijest, ja igračima to sada ne mogu objasniti, znam što prolaze, znam koliko ih boli. Kad se ohlade, bit će svjesni svega. Kad smo odlazili na Euro, ispratili su nas bez euforije i to nije loše, ali igrači su vjerovali u sebe i mi u njih, pojedinac ne pobjeđuje, a ovi igrači su kolektiv na koji moramo biti ponosni. Ovo je najava za budućnost…” govorio je Vori, a onda su mu se oči napunile suzama.

“Kako Dule to vodi, moram mu reći, svaka čast. To je… Svaka čast, Dule…” rekao je jedva Vori.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime