IEEES-9: Split domaćin jedne od najuglednijih svjetskih konferencija iz područja energetike

IEEES9 konferencija je trenutno jedna od najuglednijih konferencija u svijetu iz područja energetike, stoga velika je čast ugostiti ovakav događaj na Splitskom FESB-u i na splitskom sveučilištu

Splitski FESB će u razdoblju od 14. do 17. svibnja ugostiti međunarodnu znanstvenu konferenciju “9th International Exergy, Energy and Environment Symposium (IEEES-9)”. Glavni organizator konferencije je splitski FESB-a, a ista će ugostiti preko 250 znanstvenika iz 35 zemalja.


Predviđeno je prezentiranje gotovo 200 znanstvenih radova iz područja energetike i utjecaja na okoliš kao i drugi zanimljivi sadržaji s temama iz područja energetike. IEEES9 konferencija je trenutno jedna od najuglednijih konferencija u svijetu iz područja energetike, stoga velika je čast ugostiti ovakav događaj na Splitskom FESB-u i na splitskom sveučilištu.

Njegovom realizacijom zasigurno će se pridonjeti vidljivosti kako FESB-a tako i splitskog sveučilišta. Konferenciju je na splitski FESB doveo izv.prof.dr.sc. Sandro Nižetić i koji ujedno predsjedava istom, a na poziv prof.dr.sc. Ibrahima Dincera (University of Ontario Institute of Technology, Kanada), trenutno jednog od najutjecajnijih znastvenika u svijetu prema Thomson Reutersu.

Pripreme za organizaciju navedenog događaja započele su prije gotovo dvije godine, a cijeli događaj je u potpunosti organiziran vlastitim snagama FESB-a. Svečano otvaranje međunarodne konferencije je zakazano za danas u 9 sati ujutro u amfiteatru FESB-a A100, na kojem će pored znanstvenika iz cijeloga svijeta sudjelovati i predstavnici gospodarskih subjekata, kompanija te predstavnici državnih tijela moto konferencije je “Bringing scientist and researcher together”.

O konferenciji:

  1. Međunarodna znanstvena konferencija: ”9th International Exergy, Energy and Environment Symposium (IEEES-9)”
  2. Mjesto održavanja: FESB-Split u razdoblju od 14.-17.5.2017.
  3. Svečano otvaranje: 15.05. u 9:00 u amfiteatru A100 na kojem će pored znanstvenika iz cijeloga svijeta sudjelovati i predstavnici gospodarskih subjekata, kompanije te predstavnici državne i lokalne uprave, moto konferencije je ”Bringing scientist and researcher together”
  4. Glavna teme konferencije su iz područja Energetike i okoliša tj njenog utjecaja na okoliš,
  5. Očekuje se preko 250 sudionika iz 35 zemalja,
  6. Predviđeno je izlaganje gotovo 190 znanstvenih radova a uz to organizirana je i radionica za doktorske studente posvećena pisanju znanstvenih radova,
  7. Predsjedavajući na konferenciji je dr.sc.Sandro Nižetić a koji je ujedno i doveo ovu uglednu konferenciju u Split i na splitsko sveučilište, a na poziv osnivača konferencije, prof.dr.sc. Ibrahima Dincera (University of Ontario Institute of Technology, Kanada) a koji je za 2016. Prema Thomson Reutersu proglasen trenutno jedan od najutjecajnijh znanstvenika u svijetu u svome području. Stoga organizacija i ugosšćavanje ovakvog događaja je velika čast za Splitki FESB i splitsko sveučilište,
  8. Na organizaciji ove do sada najveće konferencije na FESB-u iz područja energetike radilo se gotovo 2 godine i sve sa vlastitim resursima i vlasitim snagama.
  9. Radi se trenutno o jednoj od najjačih znanstvenih konferencija u svijetu iz područja energetike

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0