Novi problemi za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo nastali su zbog – vojnih helikoptera. Dnevnik Nove TV otkrio je kako su prijavljene brojne nepravilnosti na helikopterima nakon što su vraćeni sa servisa u Rusiji.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo ima nove probleme. Ako je suditi prema broju reklamacija zbog kojih su češće prizemljeni nego u zraku, vojni helikopteri koji su se lani vratili s remonta u Rusiji, čini se, nisu dobro servisirani.

Zbog stalnih su reklamacija aviomehaničari često posjećivali Lučko, a zadaće ovih helikoptera, koji su niz godina bili na Kosovu, sada u misiji obavljaju stariji helikopteri iz Divulja.

– Reklamacije idu od najbanalnijih, da nije pravilno zacrtan položaj određenog vijka, nije postavljeno crijevo na način na koji je previđeno dokumentacijom, do toga da imamo nesukladnost u radu motora. To je sve očekivano- kaže Michael Križanec. Na pitanje o curenju goriva iz helikoptera na Kosovu kaže da s tim slučajem nije upoznat.

U vojnoj bazi, unatoč svemu, jamče za sigurnost vojnih pilota.

– Nijedanput u helikopter ne ulazi posada ako nije bilo mnoštvo mrava od tehničara i svatko je pogledao svoj dio. I svatko od nas svojim potpisom i pozicijom jamči za to da se ništa neće dogoditi- poručio je za Dnevnik Nove TV zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Dogoditi se ne bi trebalo sljedećih 10 godina, koliko država na njih računa.
1 KOMENTAR

  1. U nedavnoj kampanji Predsjednica je poručila Milanoviću da su u njegovo doba letjelice “padale kao kruške”.

    Iz toga se jasno vidi da su današnji helikopteri dobro servisirani,

Comments are closed.