Sanjam taj trenutak kad će Hajdukov kapetan ponovno podići trofej prvaka Hrvatske! Mislim da nitko neće biti sretniji od mene, a ja se samo nadam da nećemo još dugo čekati…  – kazao je Hrvoje Vejić, posljednji Hajduk kapetan s titulom (2005.), u devetom Hajduk Podcastu koji se emitira u okviru platforme Hajduk Digital.

–  Ja sam vam klasični navijač Hajduka, uvijek je to ta sezona, uvijek se nadam. Možda smo posljednjim rezultatima tresnuli o dno i sada krećemo! Iz mog iskustva, ako me pitate, smatram da je za rezultat potrebno naći idealan miks mladosti i iskustva. Svjestan sam da mladi imaju svoju ulogu kad je financijska stabilnost kluba u pitanju, ali, recimo, mi smo dobili Almira Turkovića s 31 godinom, značio nam je strašno. S jedinim takvim igračem vrijednost raste i ostalima. Mi imamo Miju (Caktaša nap.a.), njemu je 28, sljedeći kojeg gledamo kao iskusnijeg je Dimitrov, a tek su mu 23.

Govorio je Vejić o svojim počecima u Pločama, kad je kao napadač prošao probu u NK Zagreb, pa potom na jednu “fintu” preselio na Poljud, osvojio dva naslova prvaka, dva Hrvatska kupa, Superkup… Govorio je o iskustvu rada i života u Sibiru gdje je igrao za Tom iz Tomska, pričao o svojim reprezentativnim danima, povratku u Hajduk, lijepim i onim malo manje lijepim danima, najdražim trenerima, životu nakon profesionalnog nogometa.

Zabio je, podsjetimo, Vejić u posljednjoj utakmici protiv Varteksa (6:0) za trofej 2005. godine, ali i godinu ranije, također za titulu, protiv istog suparnika (2:0). Posebno se pamti taj gol u 34. minuti pred punim Poljudom, iz voleja, s 15-ak metara, lijevom nogom. Otkrio je da je igrao ozlijeđen…

– Čak je bio upitan i nastup jer sam ozlijedio gležanj četiri dana prije u Osijeku, nisam mogao stajati na nogama. No dr. Fabjan Čukelj i Domeniko naš Sisgoreo su me osposobili, Fabo injekcijama, po pet-šest po poluvremenu, dok mi je Sizgo “zabetonirao” nogu. Nije ništa boljelo, tek malo kad je sve završilo. I tako malo me boljelo još idućih deset godina… – nasmijao se nekadašnji trofejni kapetan Bijelih.

Ovaj Hajduk Podcast s Hrvojem Vejićem, baš kao i prethodnih osam, mogu se pogledati na Hajdukovom YouTube kanalu. A do sada su redom gostovali Boro Primorac, Ivan Katalinić, Mario Stanić, Nikica Cukrov, Mario Carević, Dean Računica, Ivan Kepčija, Dino RađaKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime