Hrvoje Marinović, igrač i trener Kuglačkog kluba „MERTOJAK“, ponovio je svoj prošlogodišnji uspjeh, te je nakon osvojenog prvog mjesta na pojedinačnom prvenstvu Splitsko-dalmatinske županije, osvojio i prvo mjesto na prvenstvu regije Jug. Nakon dva nastupa na kuglanama u Šibeniku i Zadru, Hrvoje Marinović srušio je ukupno 1306 čunjeva (u Zadru 633 te u Šibeniku 673, što je pojedinačni rekord kuglane) te je još jednom potvrdio svoju visoku kuglačku klasu. Njegova niska uspjeha je zaista impresivna.

Ovaj 27-godišnji student Kineziološkog fakulteta u Splitu, smjer kuglanje, osvojio je sva državna natjecanja u mlađim uzrasnim kategorijama (kadeti, mlađi juniori, juniori), ima devet medalja sa Svjetskih juniorskih prvenstava, dvije brončane medalje sa Svjetskog seniorskog pojedinačnog prvenstva, apsolutni je svjetski rekorder u parovima (s Pavom Ćubelićem). Dok je bio na posudbi u KK Zadar, osvojio je tri državna ekipna prvenstva te dva puta Ligu prvaka Europe. 2015. i 2016. bio je treći na pojedinačnim seniorskim državnim prvenstvima. Ovogodišnji ekipni državni prvak i pobjednik kupa te četvrti na Svjetskom kupu s KK Mertojak, treći u parovima s Nikolom Mušom. Tri godine za redom najbolji je kuglač Hrvatske i kapetan hrvatske kuglačke reprezentacije.

 

Drugoplasirani na regionalnom prvenstvu bio je Ivica Perić (Zadar) s 1263 srušena čunja, dok je trećeplasirani Ivan Totić (Poštar) s 1257. Pored njih, na državno pojedinačno prvenstvo plasirali su se i Denis Delić (Vrlika), Mario Baljak (Zadar) i Igor Šarkezi (Mertojak). Kvalifikacije će se održati u Zaprešiću, 2. i 3. prosinca 2017., dok je završnica najboljih 16 igrača Hrvatske predviđena za 16. i 17. prosinca 2017. na kuglani „Grmoščica“ u Zagrebu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0