Hrvatsko-slovački gospodarski forum u Splitu

Gospodarski forum u Splitu je održan u sklopu službenog posjeta slovačke delegacije, na čelu s predsjednikom Andrejom Kiskom

S ciljem jačanja poslovne suradnje Županijska komora Split je, zajedno s Veleposlanstvom Slovačke Republike, organizirala Hrvatsko-slovački gospodarski forum koji se održao 21. lipnja u Županijskoj komori Split.


Gospodarski forum u Splitu je održan u sklopu službenog posjeta slovačke delegacije, na čelu s predsjednikom Andrejom Kiskom, Republici Hrvatskoj i okupio je pedesetak hrvatskih i slovačkih tvrtki, predstavnika znanstvene zajednice, lokalne i regionalne samouprave te ostalih zainteresiranih sudionika.

U uvodnom dijelu su Vesna Friedl, direktorica ŽK Split, i Oto Pisoň, predstavnik slovačke agencije SARIO (Slovak Investment and Trade Development Agenc), predstavili gospodarske potencijale Splitsko-dalmatinske županije i Republike Slovačke.

– Splitsko-dalmatinska županija je stabilno i poticajno središte za strane investitore, a istovremeno i jako industrijsko, turističko, prometno i sveučilišno središte koje osigurava visokoobrazovani kadar – naglasila je Friedl. Prezentirala je poduzetničke zone te aktivnosti Hrvatske gospodarske komore po pitanju privlačenja stranih investicija u Splitsko-dalmatinsku županiju.

Hrvatska i Slovačka tradicionalno dobro surađuju u više područja i na više razina, od članstva u Europskoj uniji i NATO-u pa do suradnje na području informacijskih tehnologija, automobilske i elektroindustrije te turizma –  istaknuli su Friedl i Pisoň.

Nakon uvodnog izlaganja uslijedili su bilateralni poslovni razgovori između hrvatskih i slovačkih tvrtki s ciljem uspostave budućih zajedničkih projekata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0