Jedan od najpoznatijih hrvatskih paraolimpijaca i umirovljeni plivač Mihovil Španja završio je na hitnoj operaciji srca te mu je ugrađen stent. O cijeloj situaciji se oglasio putem svog Facebook profila.

– Dobri ljudi! Pišem možda najteži i najvažniji post dosad. Naime, prije tri dana sam nakon bolova u predjelu prsišta primljen na hitan prijem Opće bolnice Dubrovnik zahvaljujući dr Marku Morettiju, koji je sugerirao da pođem pregledati o čemu se radi s obzirom da bol traje već neko vrijeme. Ta mi je odluka doslovno spasila život i zbog nje slavim novi rođendan.

Nakon krvnih pretraga, ekg-a i ultrazvuka srca utvrđen je neubičajen porast troponina, što je automatski bilo signal za uzbunu radi obiteljske anamneze od pokojnog oca koji je imao slične simptome. Ja sam imao sreće da sam na inzistiranje kardiologinje dr Stanke Koncul Stojanović ostao na daljnjem promatranju u bolnici. Sutradan nakon provedene koronarografije hitno mi je ugrađen stent radi začepljenja jedne od većih krvnih žila koje vode u srce od 99 posto i dobio sam novu priliku za život. Ovim putem od svega srca zahvaljujem kompletnom medicinskom osoblju bolnice, dr Koncul Stojanović i invazivnom kardiologu dr Pero Markunović, medicinskim tehničarima i sestrama koje su mi bile na raspolaganju doslovno u svakom trenutku.

Zašto sve ovo pišem? Jer želim uputiti apel svima koji zanemaruju redovne zdravstvene preglede i simptome koje im signalizira tijelo da se zamisle jer prevencija i odgovoran odnos prema vlastitom zdravlju može spriječiti neželjene posljedice, u najgorem slučaju i smrt. Čuvajte se! Pozdrav svima – napisao je.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime