Nakon šest odličnih utakmica, završeno je premijerno izdanje HEP Adria Cupa, pripremnog turnira za nadolazeće Socca SP u malom nogometu koje se u listopadu održava u Grčkoj. U NC Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku natjecali su se Hrvatska, Slovačka, Belgija i selekcija Križevaca, a pobjednički pehar podigli su hrvatski reprezentativci predvođeni izbornikom Dinom Kovačem

U posljednjoj, odlučujućoj utakmici, odigrali su neodlučeno sa Slovačkom 2:2, ali su u raspucavnju tzv. socca penala bili spretniji te su na taj način došli do konačnog trijumfa.

– Čestitao bih dečkima na osvojenom turniru. Zadnju utakmicu nismo igrali u kompletnom sastavu, ali oni koji su bili, dali su sve od sebe. Mislim da smo bili puno bolji od Slovačke i da smo apsolutno zasluženo pobijedili, iako tek nakon raspucavanja socca penala. Jako sam zadovoljan s reprezentacijom koju sam složio i većina će zasigurno biti u konkurenciji za odlazak na Kretu –izjavio je izbornik Kovač.

– Mi smo pokazali što možemo, vratili se iz praktički izgubljene utakmice, dobili na penale i osvojili turnir. Nedostajalo je par bitnih igrača u ovoj zadnjoj utakmici pa sam ja preuzeo kapetansku traku na čemu zahvaljujem izborniku. Mislim da bi ove godine na Svjetskom prvenstvu s ovakvom ekipom mogli daleko dogurati – pojasnio je Marko Pavlović, reprezentativac koji je Hrvatsku već predstavljao na prošlogodišnjem SP u Portugalu.

– Velika je čast predstavljati Hrvatsku u bilo kojem sportu, a pogotovo u malom nogometu koji je najrašireniji sport. O pobjedniku su ovoga puta odlučivali socca penali koji su meni osobno mnogo draži. Ostvarili smo ono što je bilo zacrtano ovoga vikenda i idemo se dalje pripremati za Svjetsko prvenstvo – izjavio je Valentino Kolić, jedan od novih igrača u redovima hrvatske reprezentacije.

Drugo mjesto na turniru osvojila je Slovačka, koja je iznjedrila i najboljeg igrača turnira.

– Jako sam zadovoljan ovim turnirom. Mislim da smo dali sve od sebe. Počašćen sam što sam ovdje i što sam predstavljao svoju državu. Konkurencija je bila jaka, Hrvatska ima sjajne igrače i zato sam još više sretan, što sam i uz njih uspio biti najbolji igrač turnira – kazao je Andrej Gala, najbolji igrač HEP Adria Cupa.

Broncom se okitila selekcija Križevaca, a iz njihovih redova stigao je i najbolji strijelac turnira, ujedno i njihov kapetan Stjepan Korenika.

– Ovaj turnir je nešto novo za nas. Osobno sam uživao u svakoj od utakmica i jako sam zadovoljan. Selekcija Križevaca je skupljena od najboljih igrača u našoj ligi dobrosusjedskih odnosa i ponosan sam što smo mogli nastupiti na ovom turniru – pojasnio je Korenika.

Četvrto mjesto osvojila je Belgija, koja je došla u najmlađem i možda najneiskusnijem sastavu pa jednostavno nisu mogli protiv slovačkih i hrvatskih konkurenata.

Izbornik Dino Kovač, za kraj je kazao na kojim stvarima još mora raditi u budućnosti.

– Naravno da treba još puno raditi. Kada nas protivnik stisne, onda loše reagiramo. Nemamo još tako razvijenu igru na pritisak, ali to se sve s treninzima može poboljšati. Mislim da ćemo se do desetog mjeseca stići uigrati i da ćemo napraviti dobar rezultat na nadolazećem Svjetskom prvenstvu na Kreti – kazao je Dino Kovač.

POJEDINAČNE NAGRADE
Najbolji igrač: Andrej Gala (Slovačka)
Najbolji vratar: Ernest Malarić (Hrvatska)
Najbolji strijelac: Stjepan Korenika (Križevci)

REZULTATI, drugi dan natjecanja
Belgija – Hrvatska 0:15

Križevci – Slovačka 3:3 (2:3, socca penali)

Belgija – Križevci 1:10

Hrvatska – Slovačka 2:2 (3:1, socca penali)Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime