HRVATSKI BAND AID Poslušajte “Vukovarski advent”

Ovom pjesmom dajemo nadu i pomoć Vukovaru. Trudit ćemo se da zaista bude slušana i da Vukovarci znaju kako nisu sami ni zaboravljeni - rekao je Želimir Babogredac


U studiju Croatia Recordsa danas je predstavljen projekt “Vukovarski advent” autora Nikole Kristića.


Poznati novinar i voditelj HRT-a, koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri bio i ratni izvjestitelj tijekom Domovinskog rata, napisao je stihove koje je uglazbio i aranžirao Luka Udjbinac.
U projekt su se udružili i pjevači okupljeni pod imenom Hrvatski glazbeni band aid: Vladimir Kočiš Zec, Jacques Houdek, Pero Galić, Đani Stipaničev, Igor Delač, Kristijan Rahimovski, Nenad Kumrić i Miroslav Stanić Jimmy i uz pratnju Nataše Mirković i Vladimira Pavelića Bubija te brojnih glazbenika otpjevali pjesmu posvećenu Vukovaru.

CD pod istim nazivom, “Vukovarski advent”, u ponedjeljak, točno na 28. obljetnicu stradanja Vukovara i obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. bit će priložen kao dar uz Večernji list.

– Ovo je pjesma koja novim generacijama treba dati novu nadu i optimizam. Zajedno s našim izbornikom Zlatkom Dalićem bio sam ambasador Vukovara i u svibnju na Dan grada Vukovara gledao sam te ulice i ljude i došao na ideju da nešto ovako napravim, da kažemo svi zajedno kako na Vukovarce ne mislimo samo jedan dan u godini i da im kažemo da nisu sami – rekao je Nikola Kristić, a Luka Udjbinac dodao: – Pjesma nije božićna, ali htio sam da ima taj neki adventski duh kad ljudi najviše pokazuju empatiju i zajedništvo.

Jedan od partnera u ovom projektu je i Croatia Records u čijem je studiju pjesma i snimljena.– Kao Vinkovčanin emotivan sam prema Vukovaru. Sjećam se kad su početkom 90-ih Zlatni dukati snimali pjesme u studiju Rockoko i koliko su one emocija prenosile, a istovremeno su budile i osjećaj zajedništva i potpore. Ovom pjesmom dajemo nadu i pomoć Vukovaru. Trudit ćemo se da zaista bude slušana i da Vukovarci znaju kako nisu sami ni zaboravljeni – rekao je direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac.

Neću te zaboraviti dragi moj
Živiš dok živi sjećanje
Za tebe sad je ovaj poj
i za sve mrtve svečan je.

Za ljude ima mjesta ima tu
Dajem svim dušu slavonsku
Počinak dušama smjernim
Mir dobrim i vjernim.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime