Hrvatske šume tvrde: “Pojedinci su sjekli stabla nakon požara”

Žrnovčani zadnjih su dana počeli dobivati upozorenja Hrvatskih šuma i to pred pokretanje optužnog prijedloga

Povodom našeg teksta vezanog uz Upozorenja pred pokretanje optužnog prijedloga, koja su Žrnovčani dobili od Hrvatskih šuma zbog sječe alepskog bora za vrijeme šumskih požara 17. srpnja, na naš upit stigao je i odgovor Hrvatskih šuma. Naši čitatelji tvrde da su kažnjeni zbog pilanja borova na dan požara, a Hrvatske šume smatraju drugačije.


Što su Hrvatske šume na naš upit povod ove teme odgovorili pročitajte dalje u cijelosti:

“Tijekom prošlogodišnjih katastrofalnih požara koji su poharali Dalmacijom doista se dogodila situacija u kojoj su pojedinci bili prisiljeni sječi stabla s javnih površina kojima gospodare Hrvatske šume kako bi spasili svoju imovinu. Takvih slučajeva bilo je 3 i tim ljudima Hrvatske šume NISU slale nikakve kazne.

Nažalost, pojedinci su, vidjevši tu situaciju, iskoristili priliku te su posjekli stabla oko svojih okućnica NAKON ŠTO SU POŽARI UGAŠENI kako bi posječenu masu iskoristili kao ogrjev za što postoje fotografije koje je snimio lugar. Navedeni pojedinci, njih četvorica, lugaru su priznali svoj čin te su dvojica pristala platiti odštetu za počinjenu šumsku štetu dok dvojica na to nisu pristala.

Kako je riječ o krađi državne imovine, Hrvatske šume d.o.o. dužne su prema Zakonu o šumama reagirati, stoga smo navedenim pojedincima poslali kazne koje iznose između 80 i 415 kn.

Napominjemo kako elementarna nepogoda ne može i ne smije biti izlika za krađu.” – stoji u odgovoru Hrvatskih šuma.


Podsjetimo još jednom na priču Žrnovčana koju možete pročitati OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0