Hrvatska U-21 odlično je odradila prvi rujanski zadatak u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. godine, svladavši u Varaždinu jednog od izravnih konkurenata, Grčku, rezultatom 5:0, no već u ponedjeljak slijedi još teži izazov, gostovanje kod vodeće Češke.

Češka je prošle godine pobijedila mlade Vatrene u Velikoj Gorici 2:1, a prije pet dana rutinski je prošla gostovanje kod San Marina (6:0) te upisala već četvrtu kvalifikacijsku pobjedu, uz dva neriješena rezultata. Ipak, nakon sjajne predstave protiv Grka, v.d. izbornika Tomislav Rukavina vjeruje u novi uspjeh:

“Svaka pobjeda važna, a važan je i dojam. Sebi smo podigli samopouzdanje, a na Češku stavili pritisak. Taktičkih iznenađenja neće biti, naša je forma na visokoj razini, i bude li mentalna priprema kao i protiv Grčke, problema ne bi trebalo biti. Češku poštujemo, prvi su u skupini i pobijedili su nas na našem terenu, no vjerujem da je kvaliteta na našoj strani. Budu li igrači imali povjerenja jedni u druge, te u vlastite sposobnosti, utakmica bi trebala ići u željenom smjeru”.

Rukavina i glavni instruktor HNS-a Petar Krpan vode mladu reprezentaciju u odsustvu izbornika Igora Bišćana i dijela njegovog stožera te su u svakodnevnoj komunikaciji kako bi optimalno pripremili utakmicu.

Njihovi izabranici svjesni su važnosti zadatka te su na put u Češku krenuli po sva tri boda, nužna za nastavak borbe za plasman na europsku smotru.

“Grčku smo zasluženo pobijedili, no treba nam pobjeda i protiv Češke te ćemo i u taj susret ući maksimalno ozbiljno. Nemamo više prava na kiks želimo li izboriti plasman na Europsko prvenstvo”, naglasio je mladi reprezentativac Boško Šutalo.

Domaćin ogleda su Češke Budejovice, pravdu će dijeliti bugarska sudačka trojka na čelu s Ivajlom Stojanovim, a početak je zakazan za 18:00 sati.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 4:

1. Češka 14 (6)
2. Grčka 13 (6)
3. Hrvatska 9 (5)
4. Škotska 8 (5)
5. Litva 4 (5)
6. San Marino 0 (7)Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime