Hrvatska IT tvrtka Q radi na revolucionarnom medicinskom rješenju: Aplikacija za precizno 3D mjerenje

Q razvija aplikaciju za najpreciznije 3D mjerenje u medicinske svrhe


Jedan od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala Medi, prepoznao je Q kao svog partnera i suradnika u razvoju najnovije tehnologije. Aplikacija koju razvija zagrebačka IT tvrtka, koristi posebnu kameru za do sada najpreciznije 3D mjerenje dijelova tijela u medicinske svrhe.


Nakon što su eminentna svjetska imena The Times, BBC, Coca-Cola, Lufthansa, Volkswagen, Facebook, Hilti, Vaillant, te farmaceutske tvrtke Novartis, Takeda i Almac, odabrali Q za svog partnera, hrvatska tvrtka nastavlja oduševljavati – ovaj put na području medicine. Upravo njih odabrala je njemačka tvrtka koja ima više od 2,700 zaposlenika diljem svijeta, a koja spada među vodeće u proizvodnji medicinskih pomagala. Primarna misija tvrtke Medi je podizanje kvalitete života, a kroz svoje stogodišnje iskustvo uspješno razvija pomagala koja koriste tisuće pacijenata. Ipak, odlučili su ponuditi svojim korisnicima nešto inovativno. Tražili su tvrtku koja može pretvoriti njihovu viziju u stvarnost, kako bi otišli korak dalje.

Suradnja s tvrtkom Medi odvija se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije, dizajna, pa sve do najnovije razine suradnje, a to je razvoj jedinstvene aplikacije u svijetu. Inovativno rješenje Q je razvio u suradnji s američkom tvrtkom Lymphatechnology, a cijeli postupak odvija se automatski kroz jedno sučelje. Najatraktivniji dio je naravno skeniranje odabranog dijela tijela, te izrada preciznog 3D modela kojeg korisnik može okretati u interaktivnom virtualnom prostoru na iPadu.

“Tehnologija je na mnogim područjima do sada olakšala svakodnevne ljudske aktivnosti i unaprijedila život. Svaka takva inovacija je zapravo veliki korak naprijed, a posebno u medicini. Takvi projekti za Q imaju poseban značaj. Rješenje koje smo razvili za njemački Medi uvelike će olakšati izbor medicinskih pomagala. Aplikacija vrši najpreciznije i najbrže mjerenje ljudskog tijela do sada. Korak dalje je automatsko slanje i obrada dobivenih mjera u webshopu za preporuku veličina i karakteristika medicinskog pomagala koje će biti u potpunosti prilagođeno svakom korisniku ponaosob.” – pojašnjava CEO Filip Ljubić.

17.10.2018., Zagreb – Filip Ljubic, izvrsni direktor tvrtke Q Software.
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Aplikacijom koju je razvio, Q je zakoračio u područje medicinskih pomagala koje je do sada bilo zanemareno po pitanju korištenja najnovijih tehnologija. Brža i preciznija mjerenja pomoću 3D modela svakako su iskorak kojim omogućuju potpuno odmicanje od metode “olovke i papira” koja nije toliko precizna i brza, ali se još uvijek koristi. Osim toga, ova aplikacija nudi za krajnjeg korisnika mnogobrojne opcije. Mogu se birati razne specifikacije kao što su oblici, boje, intenzitet stiska i druge značajke pomagala poput raznih proteza, steznika, potpora, kompresijskih čarapa, zavoja, uložaka i slično.

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim dućanima, a uskoro će se naći i na drugim tržištima diljem Europe na kojima posluje Medi, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije, što čini pozamašan broj pacijenata kojima će ova inovacija pomoći u odabiru odgovarajućeg pomagala, a time i što bržeg oporavka.

Brzina, preciznost i inovacija svakako su tri riječi kojima se može opisati ova aplikacija. Medi  je jedan od najvećih proizvođača medicinskih pomagala u svijetu, tvrtka koja točno zna što želi, a želi biti ispred vremena i pružiti vrhunsku uslugu. Zadovoljstvo nam je sudjelovati u projektu koji će zaživjeti po cijelom svijetu.“ – istaknuo je CEO Filip Ljubić.

Q je, podsjećamo, najbrže rastuća softverska agencija u Europi, (Deloitte Technology Fast 500™ EMEA, 2019). Uz Deloitte, dobitnici su i European Business Awards, te su bili svjetski pobjednici REBRAND 100® Global Awards za izvrsnost branda. Uz sjedište u Zagrebu, Q ima predstavništva u New Yorku, Belfastu, Zurichu, Beču i Hamburgu. Posluju u 20 zemalja svijeta, a na njihovim projektima radi više od 130 profesionalaca i stručnjaka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime