SAD dosad broji najveći broj preminulih od covida-19; više je od čak milijun i tristo osamdeset tisuća zaraženih, a skoro osamdeset i dvije tisuće je preminulih.

Iz San Francisca se za RTL javila Hrvatica Branka Kršul koja je na pitanje kako danas izgleda život tamo rekla da je sve “pusto, prazno, mirno, tiho, sunčano…”.

“Trump nas je ostavio na cjedilu”

Govori kako je sadašnja američka vlada u Washington DC-u bila potpuno nespremna za pandemiju.

– Obama je bio spreman za pandemiju i za vrijeme njegovog mandata osnovana je Administracija u interesu Globalne inicijative za zdravstvenu sigurnost za sve buduće pandemije – tada je povod za osnivanje bila ebola. Ta organizacija je bila vrlo efikasna u sukobu s ebolom. Trump je organizaciju ukinuo.

2015. Bill Gates je upozorio Trumpa o mogućoj pandemiji, no Trump je nezainteresiran za spašavanje života bolesnih kao i za posljedice širenja epidemije.

Nakon brojnih laži i totalne nesposobnosti poduzimanja mjera i pomoći američkim saveznim državama, one su postepeno počele shvaćati da su ostavljene na cjedilu i da si moraju same pomoći. Srećom, Kalifornija ima inteligentnog i progresivnog guvernera Gavina Newsoma koji je prvi poduzeo mjeru ostanka kod kuće radi sprečavanja širenja covida-19 – kaže.

Florida ukinula mjere i u 24 sata imala tisuću novih slučajeva

U Kaliforniji je dozvoljeno kretanje od samog početka, dokle god se građani pridržavaju dva metra socijalne distance.

– Svima se preporučuje fizička aktivnost, a odlazak u ljekarne i dućane obavlja se kao i prije – kazala je.

Prema guverneru Gavinu Newsomu, odluku o popuštanju mjera donosit će doktori i epidemiolozi.

– Naravno, škole, fakulteti, kafići, restorani, svi sportski događaji, kazališta su zatvoreni. Navodno, 30 američkih država je odlučilo otvoriti svoje poslovne objekte. Tako je, primjerice, Florida od samog početka zanemarivala pandemiju nazivajući je (kao i Trump) demokratskom izmišljotinom. Florida je prestala s mjerama i u samo 24 sata nakon otvaranja imala tisuću novih slučajeva korone. Sad je guverner Floride zabranio sve informacije o novim slučajevima i o broju umrlih. Tako će biti i svim državama koje su prerano otvorile svoje objekte – rekla je Branka.1 KOMENTAR

  1. “BRANKA” NIJE OBJAVILA PUNO IME ALI JE POHVALILA DEMOKRATE, PAMETNOME DOSTA !
    MI DOBRO ZNAMO KAKO JE SVE PODUZELA TRAMP ADMINISTRACIJA , DO SADA NAJBOLJA POSLIJE POK. REGANA. OČITO PROPAGANDA DEMOKRATA , UZALUD VAM SVIRAČI !

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime