Hrabri Kninjanin izvukao vozača iz automobila koji je tonuo u Krku i spasio ga od sigurne smrti

Vozač je stabilno, ali se ne sjeća događaja

– Kada je auto udarilo u zaštitnu ogradu, čula sam udarac. Izašla sam vani i vidjela auto kako pluta Krkom. Odmah sam to javila svom kolegi s posla Živku Ognjenoviću i susjedu koji me je malo prije toga autom dovezao na posao, Nedjeljku Peniću. Oni su odmah otišli spašavati vozača, a ja sam nazvala policiju, vatrogasce i hitnu pomoć. Preplašila sam se i nisam dalje mogla ni gledati. Da se tako nije odmah reagiralo, vjerujem da ne bi bilo spasa za vozača – kazala je za portal Huknet Dajana Kulier Komšić.


Činjenicu da su vozača iz automobila izvukli građani potvrdili su u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj, ali i u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Knin.

Šezdesettrogodišnji Kninjanin Ante V. svojim je osobnim automobilom probio zaštitnu ogradu i izletio s Atlagića mosta u Krku danas oko 14:30 sati.

Junak cijele ove priče Živko Ognjenović ispričao je kako je izgledalo spašavanje.

“Da smo naišli kasnije, vozaču ne bi bilo spasa”

– Kada sam vidio auto kako pluta niz Krku odmah sam otišao na splav. Zatim sam dugačkim štapom sa četiri metalna šiljka koji se nalazio na splavu uspio zakačiti blatobran automobila i vući ga prema obali. Pomogao mi je i Nedjeljko Penić. Nekih metar i pol do obale otvorio se prozor od auta kroz koji je počela ulaziti voda. Uspio sam vozača uhvatiti za rame i kroz prozor ga izvući iz auta. Tada su se na obali pojavila dva momka i pomogla mi da ga izvučem na obalu – kazao je za Huknet Živko Ognjenović i potvrdio nam da čovjeku ne bi bilo spasa da su samo malo zakasnili u pružanju pomoći.


Vozač stabilno, ali se ne sjeća događaja

Ravnateljica kninske Opće i veteranske bolnice Hrvatskoga ponosa, kirurginja Kristina Bitunjac izvijestila nas je kako je ozlijeđeni vozač stabilno no da se ne sjeća samoga događaja.– Stabilno je, ali se ne sjeća samoga događaja, odnosno detalja koji su prethodili nesreći. Pokazuje simptome potresa mozga i slomio je dva rebra. Njegove se ozlijede mogu okarakterizirati kao teške, no stabilno je i nema potrebe za operativnim zahvatom – izvijestila je za Huknet ravnateljica kninske bolnice.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0