Slučaj Perice Dabre iz Klisa koji je pogreškom Hrvatske pošte upao u niz problema ponovno je u fokus javnosti doveo lošu uslugu ove državne tvrtke.

Naime, zbog kašnjenja dostave, koja je iz Splita do Klisa putovala nevjerojatnih osam dana, Peričin otac koji boluje od Parkinsonove bolesti nije na vrijeme izašao pred Komisiju HZZO-a koja je trebala odlučiti hoće li mu biti ugrađena skupa pumpica koja bi poboljšala njegovo zdravstveno stanje.

No to nije bio jedini put da mu je Hrvatska pošta uzrokovala ozbiljne probleme u životu. 31. listopada je Perici putem Pošte u Solinu upućen poziv Centra za socijalnu skrb, a na pošiljci je vidljivo da je poštar pošiljku preuzeo tek sedam dana nakon poziva.

Nakon što je Slobodna Dalmacija pisala o ovom slučaju, Hrvatska pošta je krivnju pokušala prebaciti na Centar za socijalnu skrb. Tvrde kako je pošiljka adresirana na ulicu Pozirale 14 B, 21231 Klis, a da se ta ulica zapravo nalazi u Solinu. Ispada da Pošta Solin ne poznaje ulice u vlastitom gradu, jer je adresa o kojoj govore bila točna, što je za Slobodnu Dalmaciju potvrdio i sam Perica Dabro slanjem kopije svoje osobne iskaznice.

Na cijelu priču je reagirao i načelnik Općine Klis Jakov Vetma, pozivajući sve stanovnike Klisa da se jave ako budu imali sličnih problema s Hrvatskom poštom.

– Ja ne znam što je apsurdnije, to što grad Solin na službenim stranicama spominje ulicu koja nije u Solinu ili što se HP referira na tu istu stranicu ( zašto HP nije pogledala naše stranice, lijepo se vidi ulica Pozirale? ).Hrvatsku poštu upozoravali smo nekoliko puta, a sad molim sve stanovnike da nam javljaju probleme s poštom, a mi ćemo sve prosljeđivati medijima.

Osim toga, granice općine Klis definirane su lijepom, novom LED rasvjetom, što ni jedan grad u okolici nije napravio pa, ukoliko je lakše, pošta nek se dijeli noću. Neće biti problema. – poručio je Jakov Vetma.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0