Horvatinčić traži novu odgodu zatvora: “Trpi velike bolove”

Zatražit će kratku odgodu

Tomislav Horvatinčić, koji je prije više od godine dana pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je još 2011. skrivio pomorsku prometnu nesreću u kojoj je jahtom usmrtio talijanski bračni par, operiran je u Beču u zahtjevnoj operaciji koja je trajala 7 sati, javlja Novi list. Zbog toga će vjerojatno ponovno izbjeći odlazak u zatvor.


Horvatičniću je operirana bedrena kost za što je vještak naveo da je operacija koja se ne može obaviti zatvorskoj bolnici u Zagrebu, ali ni u Hrvatskoj. Vještak je u svom nalazu i mišljenju napomenuo da je osuđeniku ugrađena Kotzova tumorska proteza tipa GMRS, kojom ortopedske ustanove u Hrvatskoj ne raspolažu.

Horvatinčić, koji ima karcinom, trebao je već ranije biti operiran u Beču, no tjedan dana prije operacije zbog epidemioloških mjera koje su uvedene u Austriji, odnosno zbog lockdowna uzrokovanog pandemijom COVID-19, operacija je iznenadno otkazana.

Na pitanje kakvo je trenutačno zdravstveno stanje njegova branjenika, odvjetnik Velimir Došen napominje da je Horvatinčić teško bolestan, da mu je zdravstveno stanje i dalje vrlo ozbiljno te trpi velike bolove.

Kako se Horvatinčić u zatvor trebao javiti 2. ožujka, zbog teške i složene operacije odvjetnik Došen zatražit će kratku odgodu od mjesec dana, dok traje nužni postoperativni oporavak poslije tako zahtjevne operacije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
5
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime