Udruga kninske njuškice – Udruga Berta tijekom srijede objavila je da su tijekom dana dobili dojavu o bolesnoj kuji sa štencima.

“Dočekao nas je prizor vrijedan visokobudžetnog horora. Kao napušteni truli kralj nekog trulog kraljevstva, on leži na fotelji” – napisali su iz ove udruge zaključivši da se ne radi o kuji nego o muškom psu, a ne zna se čiji su štenci.

“Uspjeli smo da ovo biće što prije spasimo patnje. Naš truli kralj je na putu dežurnom veterinaru” – piše dalje ova udruga.

Nakon pregleda u veterinarskoj stanici uslijedile su nove vijesti:

“Je li moguće? Nema lišmaniozu, jedna dobra vijest.
Ali zato demodex, jaku upalu kože, anemičan je. Čeka nas mjesec dana antibiotika. Gdje god ga taknemo doslovno koža puca i curi gnoj. Pun je rana što od demodexa to i od udaraca kamenjem, takvu smo informaciju dobili. Tako su ga tjerali od kuća, misleći da će prenijeti šugu na mještane. Zbog tog on je jako nepovjerljiv i plah. Inače veterinar kaže da je mlad, jedva godinu dana da ima. Nije uhranjen.

Još je uvijek je u strahu, ali po prvi put će spavati na toplom i sigurnom. Još jednom da se zahvalimo svima koji nam pomažu svojim donacijama u hrani, dekama, novcu. Bez vas ovo ne bi mogli. Sada ćemo se s njim boriti do oporavka i, nadamo se, lijepog doma kakav je i zaslužio.

Udruga moli ljude dobre volje da pomognu u podmirivanju veterinarskih troškova koji neće biti mali. Podaci udruge su:

HR9424020061100842703
UDRUGA BERTA
ERSTE BANKA
Naznaka: Za psa Stipu1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime