Veliki dijelovi istoka Splita i dalje su bez javnog kanalizacijskog sustava. O područjima poput Žrnovnice bolje ne trošiti riječi, jer tamošnji stanovnici nemaju ni legalni vodovod, a kanalizaciju sigurno još godinama neće dočekati.

I u drugim dijelovima grada po ovom pitanju ima nereda, a na redakcijski e-mail pisao nam je čitatelj s područja Kamena čije su nas fotografije zgrozile.

Naime, u Ulici Turanj fekalne vode se slijevaju u potocima kroz Ulicu don Filipa i don Ante, a izljevi su nekada toliko intenzivni da nekim ljudima fekalne vode ulaze u kuću!

“Sada je to pravi potok”

– O smradu bolje da ne pričam. To je živa zaraza. Ne mogu kročiti nogom u vlastitu kuću jer se bojim za svoje zdravlje i zdravlje članova obitelji. Prije su fekalne vode dolazile tek povremeno, a sada je to pravi potok. To jednostavno izvire – govori nam ogorčeni čitatelj.

Kaže da je zbog ovakve situacije bio primoran odseliti na drugu adresu, ali se brine za zdravlje svoje ujne u čiju kuću povremeno prodiru fekalne vode.

– To grize za oči, teško je dočarati taj smrad i tu zarazu. Dok tuda ne prođe kanalizacija ne mogu tamo živjeti sve da i hoću, ali se brinem za ujnu koja ovo mora svakodnevno trpjeti. Fekalne vode joj ulaze u sobu i kuhinju. To nisu uvjeti dostojni života. Kada bih nekom turistu rekao da se ovo događa u Splitu u 21. stoljeću, teško da bi mi povjerovao – govori čitatelj.

Nitko ne reagira

Kaže da se više puta žalio Mjesnom odboru Kamen, ali da su mu poručili da oni svoj posao obavljaju volonterski i da mu ne mogu pomoći. Obraćao se i komunalnoj službi Grada Splita.

Kako izgleda splitska sramota, horor s Kamena, pogledajte u priloženoj fotogaleriji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime