Zbog višestrukog silovanja izvanbračne supruge u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama završio je 38-godišnjak. Nakon ispitivanja pred zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika u Splitu, predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke – istražni sudac je prihvatio prijedlog tužiteljstva te 38-godišnjaka smjestio iza rešetaka na mjesec dana.

Prema tužiteljstvu, 38-godišnjak je najmanje 15-ak puta silovao suprugu i to u mjesec dana, između 1. veljače i 2. ožujka ove godine, u njihovoj obiteljskoj kući na području županije. “Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 1. veljače do 2. ožujka 2020. u obiteljskoj kući na području Županije splitsko-dalmatinske počinio kaznena djela protiv spolne slobode na štetu svoje izvanbračne supruge protivno njenoj volji i onemogućavajući joj pružanje otpora”, stoji u priopćenju tužiteljstva.

Verbalno i fizički napadao, prijetio…

Ima toga još, postoji “osnovana sumnja” da je još od 2012. godine do uhićenja 12. kolovoza ove godine “osumnjičenik učestalo zlostavljao izvanbračnu suprugu te bio fizički nasilan prema njoj i vrijeđao ju pogrdnim riječima te joj prijetio, kao i da je s ovakvim postupanjem nastavio i nakon rođenja djece te u njihovoj prisutnosti zlostavljao izvanbračnu suprugu”. Zbog toga je prijavljen za kaznena djela nasilja u obitelji te kaznenog djela povrede djetetovih prava.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime