HNS traži tri ministra u vladi: “Nisam izdao naše birače, nije to napravio ni Središnji odbor”

HNS-ovac Predrag Štromar je, nakon što je njegova stranka izglasala podršku HDZ-ovoj vladi, najavio da će tražiti tri svoja ministra.


– Mi smo predložili tri ministra i očekujemo da će ih HDZ prihvatiti. To su profesorica Blaženka Divjak za ministarstvo obrazovanja, što bi značilo da gospodin Pavo Barišić mora otići ako HDZ to prihvati. Zatim, Ranko Marijan za ministarstvo pravosuđa, inače sudac na Vrhovnom sudu, te ministarstvo graditeljstva koje bih trebao preuzeti ja, kao i mjesto potpredsjednika Vlade – kazao je Predrag Štromar i dodao:

– Nadam se da će većina saborskih zastupnika prihvatiti odluku, ja sam siguran da ćemo ih imati dovoljno da oformimo vladu ako se dogovorimo na temelju naše platforme. Nisam izdao naše birače, nije to napravio ni Središnji odbor. Mi želimo dobro Hrvatskoj, želimo ići naprijed, imati otvoreno i kvalitetno društvo. To nam je glavni cilj. Ako to ne prihvati HDZ, onda nećemo ni prevariti naše birače. Ako prihvati HDZ. onda će naši birači vidjeti da ćemo sljedećih par godina raditi dobro. Mi u naših 27 godina smo često imali takve situacije, često je bilo upitno jedinstvo stranke, sjetite se prije par godina kad smo izbacivali predsjednika, stranka je opstala, opstat će i ovaj put – uvjeren je Štromar.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0