Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluke koje se tiču natjecanja pod okriljem HNS-a, objavljeno je na službenoj stranici Saveza.

Najvažnije odluke tiču se prijelaznog roka, koji će zbog pandemije koronavirusa i prisilne pauze biti drugačiji nego što je bio do sada, javlja Index.

– Donesene su odluke o dopunama propozicija natjecanja u Prvoj ligi te Hrvatskom nogometnom kupu, a vezano za okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19. Odluke uključuju odredbu da se sve utakmice igraju bez prisustva gledatelja, uz što manji broj nazočnih osoba na stadionu. Također, izdane su upute sucima i ekipama za izlazak i ponašanje na terenu za igru do kraja natjecateljske godine 2019./20.- stoji u priopćenju HNS-a, a u nastavku su pojasnili kako će funkcionirati idući prijelazni rok:

– Izvršni odbor je odlučio kako će, iznimno od odredbe članka 31. stavka 2. Pravilnika o statusu igrača i registracijama, ljetni prijelazni rok u 2020. godini trajati od 27. srpnja do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./20., prijelazni rok počinje prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje- stoji u priopćenju.

Izvršni odbor je odlučio kako će se natjecanje 1. HNLŽ u natjecateljskoj godini 2019./2020. nastaviti 14. lipnja 2020. prema postojećim Propozicijama natjecanja, ako se dobije odobrenje Nacionalnog stožera civilne zaštite RH te da kalendar natjecanja u preostalom dijelu natjecanja čini sastavni dio ove odluke.

– Također, natjecanje 1. HMNL u natjecateljskoj godini 2019./20. nastavit će se 12. ili 19. lipnja 2020., uz promijenjene Propozicije natjecanja u dijelu doigravanja, ako se dobije odobrenje Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Kalendar natjecanja i odluka o izmjenama Propozicija natjecanja donijet će se naknadno- završava priopćenje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime