Hloverka “oplela” po načelniku Baške Vode: Provodi neku svoju lokalnu politiku, svima nam radi štetu!

"Ono što mogu reći da je na Makarskoj rivijeri problem načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić, koji mimo Ministarstva turizma, mimo županijske politike, provodi neku svoju lokalnu politiku"

Hloverka Novak Srzić

Tijekom četvrtka u splitskom hotelu Park održan je kolegij direktora turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije u organizaciji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.


Riječi je bilo o pripremama nove sezone, uključujući predsezonu i nadolazeći Uskrs, o razvoju tematskih staza, cikloturizma i drugim temama.

Nakon kolegija susreli smo direktoricu TZ Grada Makarske, Hloverku Novak Srzić. Otkrila nam je da je jedna od glavnih točaka bila suradnja turističkih zajednica, ali se požalila na nekooperativnost načelnika Baške Vode.

Suradnja je vrlo važna i zahvaljujem gospodinu Jošku Stelli da nas sve češće okuplja. Smatram da zajedno trebamo raditi na našim klasterima. Makarska rivijera se želi brendirati kao cjelina sa Zabiokovljem, Imotskim i Vrgorcem. Ono što mogu reći da je na Makarskoj rivijeri problem načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić, koji mimo Ministarstva turizma, mimo županijske politike, provodi neku svoju lokalnu politiku i ne želi biti dio toga klastera. Potpuno nerazumljivo i neprihvatljivo za mene, mislim da radi veliku štetu svima nama. Mogu misliti kako je direktoru TZ Baška Voda, ali neće nas to zaustaviti. Mi zaista intenzivno radimo na našem klasteru, upravo na primjeru Hvara, gdje su se sve turističke zajednice udružile. Svaka ostaje svoja TZ, ali surađuju kao cjelina. Sličan se proces dogodio u Imotskom, a tim putem sada želi ići i Makarska – kazala je Novak Srzić za Dalmacija Danas.

U Makarskoj će se uskoro dogoditi 2. Forum privatnih iznajmljivača.

– Tu će biti gradonačelnik Makarske, privatni iznajmljivači, direktori turističkih zajednica, direktor županijske TZ Joško Stella. Nakon foruma nastavljamo s besplatnim edukacijama za iznajmljivače u ponedjeljak i utorak.Uoči Uskrsa u Makarskoj slijede zanimljivi događaji?

– Uoči Uskrsa imat ćemo Uskršnji doručak za domaće i za goste. Kuhat ćemo fritaju na Rivi, sudjelovat će naši restorani i hoteli, sve uz pismu.Na nedavno završenom Sajmu u Berlinu puno je riječi bilo o održivom turizmu i ekologiji. U tom smislu, kako se Makarska postavlja prema Biokovu?

– Intenzivno surađujemo s Parkom prirode Biokovo. Oni su dobili 30 milijuna kuna za dodatnu ponudu na Biokovu, poput novih vidikovaca i malih vozila za razvoženje turista. Naš je interes da bolje istaknemo bliskost plaže i Svetog Jure kao makarsku posebnost. Želimo povremeno turiste povremeno maknuti s plaža jer je toliko toga lijepoga u našoj sredini.

U nekim medijima pisalo se zadnjih dana o propasti projekta makarske žičare?

– Projekt ide dalje. Mislim da će koncesija biti raspisana do kraja mandata aktualne gradske vlasti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime