HLADAN TUŠ ZA PROSVJEDNIKE! Marić obznanio da je Zakon o koncesijama već usuglašen

Marić je objasnio da je tak zakonski prijedlog prošao dva čitanja, te da neće biti trećeg

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je poslijepodne, nakon jutrošnjih koordiniranih prosvjeda Pokreta otoka duž jadranske obale, da u Saboru neće biti trećeg čitanja prijedloga Zakona o koncesijama, što je zahtjev prosvjednika. Marić je objasnio da je tak zakonski prijedlog prošao dva čitanja, te je postignuta visoka razina zadovoljstva oko provedene javne rasprave i usuglašavanja, što je trajalo godinu i pol, piše tportal.


Maja Jurišić, predsjednica inicijative Pokret otoka, za Dalmacija Danas je rekla da je današnji prosvjed pokazao visok stupanj svijesti o ovoj problematici, a odgovor ministru Zdravku Matiću dat će u Dnevniku HRT-a oko 19:40.

Pod parolom “Zatrubi za otoke i obalu, nek’ nas čuju i u Zagrebu” u nedjelju su duž Jadranske obale održani prosvjedi inicijative “Pokret otoka“, platforme za održiv i odgovoran razvoj hrvatskih otoka, kojom se upozorava na neprihvatljivost odredbi i procedure donošenja Zakona o koncesijama, u sklopu akcije “Čujete li svoje otoke, svoju obalu?”.

Inicijativa “Pokret otoka” traži da se prijedlog Zakona o koncesijama vrati na treće čitanje te javnost uključi u daljnju raspravu, odnosno da se njegovim odredbama otočne lokalne zajednice ne isključuju iz procesa utvrđivanja opravdanosti koncesije, koncesioniranja i nadzora nad koncesijama.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0