HGSS Stanica Gospić u subotu u 14 sati preko ŽC 112 zaprima poziv kojim su pomoć zatražili penjači koji su se penjali na Bačić kuk. U klasičnom smjeru pod nazivom sjeverno-istočni greben, koji se nalazi na Bačić kuku, u drugoj dužini smjera penjačica je pala te pri padu od 10-ak metara zadobila posjekotinu na glavi i leđima, javili su iz GSS-a o jučerašnjoj akciji.

Devet spašavatelja odmah se uputilo prema mjestu nesreće te su u 16:15 došli pod sam smjer i započeli penjanjem pristup do unesrećene.

“Nakon izvršenog zbrinjavanja penjačice, zbog prirode ozljeda te vrlo nezgodnog i dugotrajnog transporta zemaljskim putem, kojim bi se vjerojatno i dodatno pogoršalo stanje unesrećene, odlučili smo pozvati helikopter sa dežurstva u Divuljama”, opisuje pročelnik gospićkog GSS-a.

“Unesrećena je nakon zbrinjavanja kraću dužinu spuštena, a potom podignuta na vršni dio stijene kako bi helikopter mogao pristupiti te iz zraka vitlom izvršiti podizanje. Unesrećena je helikopterom transportirana u KBC Firule Split”, dodaje pročelnik.

“Ovim putem želimo se zahvaliti na velikoj pomoći iznimno sposobnoj posadi helikoptera MORH-a. Povratkom spašavatelja u bazu u 20.30 ova vrlo složena i fizički iscrpljujuća stijenska akcija spašavanja je okončana”, kažu gospićki spašavatelji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime